Διαγωνισμός "1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!"

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση “1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!” του Γιώργου Σίμωνα την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ. στο Θέατρο Rabbithole.

Τα 70s ζωντανεύουν στην υβριδική φρενήρη μαύρη κωμωδία “1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!" στο θέατρο Rabbithole. Η ομάδα Νοσταλγία και ο σκηνοθέτης και δραματουργός Γιώργος Σίμωνας πειραματίζονται πάνω στη σκηνική γλώσσα και το αποτέλεσμα είναι μια παράσταση που πλέκει στοιχεία μυθοπλασίας και θεάτρου ντοκιμαντέρ για να μεταφέρει επί σκηνής τους ρυθμούς της ντίσκο και του σέικ, την ίδια στιγμή που η σεξουαλική απελευθέρωση προσπαθεί να βρει τη θέση της στη συντηρητική Ελλάδα, ενώ η μάστιγα των ναρκωτικών μεγαλώνει επικίνδυνα, ληστείες και αυτοσχέδιες βόμβες κατακλύζουν την Αθήνα και οι πολίτες ζουν μέσα στη φτώχεια.

Μια συνηθισμένη νύχτα του Απριλίου σε μια συνοικιακή ντισκοτέκ, εν έτει 1975, μια παρέα επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή το αισιόδοξο σχέδιό της που δεν είναι άλλο από το να φτιάξει την ελληνική εκδοχή της «Εμμανουέλας» του Ζιστ Ζεκίν (1973), μετά τη λογοκρισία που δέχτηκε η ταινία στις αίθουσες της Γαλλίας.

Ο ερχομός ενός ξακουστού και διάσημου φιλοξενούμενου των εφημερίδων και των μέσων ενημέρωσης της εποχής γίνεται ο βασικότερος παράγοντας στην έκρηξη των γεγονότων που θα οδηγήσουν σ' ένα ψυχικό ξεγύμνωμα, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών του παρελθόντος αλλά και η δημιουργία μιας νέας βάσης για το μέλλον πάνω στην κάθαρση που θα φέρει η δημιουργία αυτής της ελληνικής εκδοχής της ερωτικής ταινίας που έκανε αίσθηση, βγάζοντας στην επιφάνεια τα κρυφά όνειρα και τις αγωνίες τους.
Η παράσταση αποτελεί μια ιστορία μυθοπλασίας, σε κείμενο του Γιώργου Σίμωνα, βασισμένη σε συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν ειδικά για τη δημιουργία της, οπτικό, έντυπο και αρχειακό υλικό, ντοκιμαντέρ, μελέτη πάνω στα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα της εποχής, καθώς και έρευνα πάνω στα μουσικά ρεύματα και τα μουσικά στέκια της εποχής. Αυτή η υβριδική προσέγγιση στο θέατρο ντοκουμέντο μέσα από το πρίσμα της μαύρης κωμωδίας κλείνει το μάτι στα 70s με συμπάθεια, ενδιαφέρον και βαθιά κατανόηση της αρχής της Μεταπολίτευσης.

Πρωταγωνιστούν οι Μιχάλης Ζαχαρίας, Στάθης Κόκκορης, Χρύσα Κολοκούρη, Φώτης Λαζάρου, Στέφανος Λώλος, Σοφία Μανώλη, Βάσω Παύλου, Νικόλας Πιπεράς, Συμεών Τσακίρης, Χρήστος Χριστόπουλος.

Φωτογραφίες: Μαρία Τούλτσα©

Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο, 2105249903.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!” για την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ., μέχρι την Τετάρτη 15/3, ώρα 1 μ.μ.


Οι νικητές που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση “1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!” για την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ. είναι οι:
GRIGORIADIS FOTIS
PANTELIS KONSTANTINOS
PEPPAS THANASIS
THEODORIS GIORGOS
ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΑΓΙΑ
ΤΖΑΒΑΡΑ ΡΟΥΜΠΙΝΗ
ΧΕΤΖΑΚΗ ΣΟΦΙΑ

Οι νικητές του διαγωνισμού “1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!” θα ενημερωθούν μέσω email και θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Θεάτρου Rabbithole με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.