Διαγωνισμός "Ακούω ήχον κώδωνος"

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Ακούω ήχον κώδωνος» του Θανάση Παπαγεωργίου την Τρίτη 21 Ιουνίου, ώρα 9 μ.μ. στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Πληθωρικός και αταξινόμητος, ζωγράφος, γελοιογράφος, θεατρικός συγγραφέας κι όχι μόνο, ο Μποστ είναι ένα μοναδικό κεφάλαιο του ελληνικού πολιτισμού. Τα θεατρικά του έργα, γραμμένα σε δεκαπεντασύλλαβο και ιδιάζουσα καθαρεύουσα, με ανορθόδοξη σύνταξη και λάθος ορθογραφία, παρωδούν με μοναδικό τρόπο τα στραβά κι ανάποδα της ελληνικής πραγματικότητας και του Έλληνα μικροαστού. Το θέατρο Στοά, που συνέβαλε όσο κανένα στην καθιέρωση του συγγραφέα, θα γιορτάσει τα 50 χρόνια του με την επετειακή παράσταση, «Ακούω ήχον κώδωνος», μια σύνθεση αποσπασμάτων όπου θα συναντηθούν επί σκηνής 20 ήρωες του Μποστ, μεταξύ άλλων η Φαύστα, ο Γιάννης, η Μήδεια, η Μαρία Πενταγιώτισσα, ο Κολόμβος, το Ριτσάκι, κ.ά., σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου.


Ο Θανάσης Παπαγεωργίου και η Λήδα Πρωτοψάλτη, δημιουργοί του Θεάτρου Στοά που ιδρύθηκε το 1971, συμπρωταγωνιστούν με τους Αργύρη Παυλίδη, Γιώργο Ζιόβα, Ευδοκία Σουβατζή, Άννα Μονογιού, Εύα Καμινάρη, Άρη Τρουπάκη, Μαρία Νίκα, Αναστασία Κονίδη, Δήμητρα Κόκκορη, Μαριάνα Κιμούλη, Γιλμάζ Χουσμέν, Χρήστο Καρύπη και τον Διονύση Τσακνή σε έναν ιδιαίτερο ρόλο. Η παράσταση διανθίζεται από μουσικές του αείμνηστου συνεργάτη της Στοάς Βασίλη Δημητρίου, αλλά και με νέα τραγούδια που έγραψε ο Διονύσης Τσακνής, πάντα πάνω σε στίχους του Μποστ.

Οι φωτογραφίες είναι της Μαριλένας Σταφυλίδου.

Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Ταταούλων, 2107609340, 2107609350.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ακούω ήχον κώδωνος» την Τρίτη 21/6, ώρα 9 μ.μ. μέχρι τη Δευτέρα 20/6, ώρα 12 μ.


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Ακούω ήχον κώδωνος» την Τρίτη 21/6, ώρα 9 μ.μ. είναι οι:
GKOUNIS YIANNIS
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΑΜΑΛΙΑ
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΙΓΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΝΤΟΚΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΖΩΗ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΤΑΘΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Οι νικητές του διαγωνισμού «Ακούω ήχον κώδωνος» θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Θεάτρου Βράχων λίγη ώρα πριν την έναρξη της παράστασης με την επίδειξη της ταυτότητάς τους.