Διαγωνισμός "Άκρα ταπείνωση"

Κερδίστε 30 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση “Άκρα ταπείνωση” σε σκηνοθεσία του Παντελή Φλατσούση πάνω στο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη την Παρασκευή 24 & το Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ., καθώς και την Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 7.30 μ.μ. στο Θέατρο "Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες".

Στο "Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες" ο Παντελής Φλατσούσης, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης που έχει ξεχωρίσει για τον τρόπο που αποτυπώνει επί σκηνής θέματα εθνικής ταυτότητας, ατομικής και συλλογικής μνήμης, μεταφέρει για πρώτη φορά στο θέατρο το κείμενο της συγγραφέως που γράφτηκε με αφορμή τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας της 12ης Φεβρουαρίου 2012, που μετέτρεψαν την Αθήνα σε πεδίο μάχης: μια τεράστια διαδήλωση για το δεύτερο μνημόνιο στο Σύνταγμα, συγκρούσεις και δύο κινηματογράφοι-ορόσημα της Σταδίου, το Αττικόν και το Απόλλων παραδίδονται στις φλόγες και αφήνουν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στην εικόνα της πόλης. Αυτή η μέρα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την διακεκριμένη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη να καταγράψει όλα όσα κουβαλάμε από εκείνες τις φορτισμένες ημέρες στο μυθιστόρημα «Η άκρα ταπείνωση» που κυκλοφόρησε το 2015 (Βalkanika Literary Award το 2019).

Ο Παντελής Φλατσούσης, που το 2022 διακρίθηκε με Βραβείο σε Νέο Καλλιτέχνη του Θεάτρου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, διαρκώς αναζητά να βρει απαντήσεις στο ερώτημα ποιοι είμαστε σήμερα και γιατί, γι’ αυτό και μεταφέρει το κοινωνικοπολιτικό κείμενο στη σκηνή όπου συμπράττει με μια ιδιαίτερη υποκριτική ομάδα: την κάτοχο του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» για το 2020, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, και τους Βαγγέλη Αμπατζή, Λάμπρο Γραμματικό και Μαριάμ Ρουχάτζε.

Παρακολουθώντας την καθημερινότητα ανώνυμων ηρώων και ηρωίδων, διαφορετικών ηλικιών, καταβολών και ιδεολογιών, η Ρέα Γαλανάκη εξετάζει την ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή στιγμή του ελληνικού γίγνεσθαι στην ιστορική της διάσταση, σε διάλογο με γεγονότα προηγούμενων ιστορικών περιόδων αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. "Είναι το φόντο ή καλύτερα το σημείο εκκίνησης της ιστορίας μας ως μια νοηματική συμπύκνωση. Είναι μια φορτισμένη ημερομηνία. Δεύτερο μνημόνιο, μια τεράστια διαδήλωση, οι συγκρούσεις, οι οδομαχίες και βέβαια τα ακόμα ορατά τραύματα στην πόλη: τα καμένα Αττικόν και Απόλλων, που στέκονται εκεί στην πολύπαθη γωνία της Σταδίου ακριβώς απέναντι από το σημείο που είχε σκοτωθεί ο Σωτήρης Πέτρουλας το 1965. Το μυθιστόρημα αλλά κι εμείς στην παράσταση επιχειρούμε να φωτίσουμε τις επάλληλες ιστορικές διαστρωματώσεις που διαμορφώνουν την εμπειρία μας, την εμπειρία της ζωής στην πόλη, σε αυτή την πόλη την Αθήνα, που είναι και η μεγάλη πρωταγωνίστρια του κειμένου", αναφέρει ο Παντελής Φλατσούσης στην συνέντευξη που έδωσε στο "α".

Φωτογραφίες: Karol Jarek©

 

"Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες", Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, 2103255444.

 

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 30 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Άκρα ταπείνωση” για την Παρασκευή 24 & το Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ., καθώς και την Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 7.30 μ.μ. (από 10 διπλές αντίστοιχα), μέχρι την Τετάρτη 22/3, ώρα 3 μ.μ.

 


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση “Άκρα ταπείνωση” για την Παρασκευή 24 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ., είναι οι:
PSARRIS DIONISIS
ΓΙΑΝΝΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΩΤΣΙΑΝΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΛΕΟΝΤΑΡΑ ΜΑΤΙΝΑ
ΛΙΟΥΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΦΑΡΔΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΧΑΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση “Άκρα ταπείνωση” για το Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ., είναι οι:
NTALA ANNA
ΒΑΣΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ ΕΛΕΝΗ
ΛΙΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΠΑΡΤΣΩΤΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΛΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΚΑΛΑΦΟΥΡΗ ΚΟΡΙΝΑ
ΤΕΡΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΤΣΙΩΤΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση “Άκρα ταπείνωση” για την Κυριακή 26 Μαρτίου, ώρα 7:30 μ.μ., είναι οι:
ΑΡΓΥΡΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΒΑΡΟΥΔΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΜΗΝΑΣ-ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΓΕΡΟΓΙΩΡΓΗ ΜΑΡΙΑ
ΔΡΙΛΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΚΑΛΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΑΡΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΠΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Οι νικητές του διαγωνισμού «Άκρα ταπείνωση» θα ενημερωθούν μέσω email και θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Θεάτρου "Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες" με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.