Διαγωνισμός "Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση "Άλλες εποχές""

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Άλλες εποχές» του Χάρολντ Πίντερ το Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 7 μ.μ. στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής».

Το έργο "Άλλες εποχές" του Χάρολντ Πίντερ ("Old times", ευρύτερα γνωστό ως "Παλιοί καιροί" ) παρουσιάζεται στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη. Η ιστορία του εντοπίζεται σε ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στη θάλασσα, όπου η Κέιτ (Ερατώ Πίσση) και Ντίλι (Δημήτρης Αλεξανδρής) έχουν επιλέξει να μένουν μακριά από την πραγματικότητα. Η εμφάνιση της Άννας (Δέσποινα Κούρτη), παλιάς φίλης της Κέιτ, μοιάζει εκ πρώτης σαν μια τυπική επίσκεψη.

Όμως, σταδιακά η Άννα λειτουργεί ως καταλύτης στη σχέση του ζευγαριού, αποκαλύπτοντας πως και οι δύο αποκρύπτουν πράγματα για το παρελθόν τους, και κυρίως το ότι θυμούνται και αντιλαμβάνονται τις κοινές τους εμπειρίες εντελώς διαφορετικά. Ποια είναι η Άννα και ποιος ο ρόλος στη ζωή της Κέιτ; Ποια είναι η πραγματικότητα για το παρελθόν της Κέιτ και του Ντίλι;

Ο Χάρολντ Πίντερ, σε αυτό το δημοφιλές στη χώρα μας έργο του που ανεβαίνει τώρα σε μετάφραση Έλσας Ανδριανού, μιλάει για τη διαχείριση της μνήμης, για τους άλυτους λογαριασμούς μεταξύ των ζευγαριών και για το παρελθόν που μοιάζει όλο και πιο μακρινό, όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει. Η επικαιρότητά του αποκαλύπτεται μέσα από τη μυστηριώδη του ατμόσφαιρα, αλλά και το χιούμορ. Όπως και σε όλα τα έργα του Πίντερ, βασικό στοιχείο δεν είναι η πλοκή. Αντιθέτως, οι "Άλλες εποχές" προσκαλούν τον θεατή να επικεντρώσει τη ματιά του στη σχέση μεταξύ ανθρώπων που αγαπιούνται και να τους παρατηρήσει.

Όπως λέει ο σκηνοθέτης, Άρης Τρουπάκης: "Το έργο μιλάει για το μεταίχμιο των γενεών. Γι’ αυτή την αίσθηση ότι όλα σε προσπερνούν με ραγδαία ταχύτητα. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι μια ιστορία για το παρελθόν, αλλά για το απόλυτο παρόν, όπου ο Πίντερ αφήνει τον θεατή ελεύθερο να σκεφτεί, χωρίς να τον ταΐζει διαρκώς με πληροφορίες για την υπόθεση".

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης σχεδιάστηκαν από τον Θοδωρή Χρυσικό και οι φωτισμοί από τον Δημήτρη Λογοθέτη.

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου©

Το trailer της παράστασης


Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 2108217877.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Άλλες εποχές» για το Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 7 μ.μ., μέχρι την Πέμπτη 16/5, ώρα 3 μ.μ.


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Άλλες εποχές» για το Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 7 μ.μ.είναι οι:

ΔΕΝΔΗ ΕΛΠΙΔΑ
ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΜΙΚΡΩΝΗ ΒΕΝΙΑ
ΠΑΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΟΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΚΟΣ
ΤΣΙΛΩΝΗ ΘΑΛΙΑ
ΨΥΛΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Οι νικητές του διαγωνισμού «Άλλες εποχές» θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους στο χώρο του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» (Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 2108217877) με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης. 

Οι προσκλήσεις δεν μεταφέρονται σε άλλη ημερομηνία.