Διαγωνισμός "Απαγορεύεται η μουσική!"

Κερδίστε 6 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση “Απαγορεύεται η μουσική!” της ομάδας Κοπέρνικος την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ώρα 12 μ. στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το «Απαγορεύεται η μουσική!», το έργο που καθιέρωσε την καλλιτεχνική ομάδα Κοπέρνικος, αποδεικνύει με τον πιο όμορφο και ευφάνταστο τρόπο ότι όλα είναι μουσική μέσα από το κείμενο των βραβευμένων με συγγραφέων Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη. Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων, ένας στρυφνός και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός. Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλημένος από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά. Την ίδια ώρα, ο νεαρός γείτονας, προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του, αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην αποστειρωμένη και άηχη ζωή του.

Το έργο μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν εν τέλει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»;

Με πρωτότυπα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής με φυσικά όργανα (πιάνο, ακορντεόν, ευφώνιο, γιουκαλίλι κ.ά.) αλλά και με τη βοήθεια των παιδιών, αποδεικνύεται πως όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη φιλία και στη χαρά. Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση, η έντονη διάδραση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε δουλειά της ομάδας Κοπέρνικος. Σκηνοθετεί ο Γκάυ Στεφάνου. Παίζουν οι ηθοποιοί Ελισσαίος Βλάχος, Χρύσα Κοτταράκου, Γιώργος Σκαρλάτος, Βασίλης Χατζηδημητράκης.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, 2103418550.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 6 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Απαγορεύεται η μουσική!” για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ώρα 12 μ., μέχρι την Παρασκευή 3/2, ώρα 1 μ.μ.


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση “Απαγορεύεται η μουσική!” για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ώρα 12 μ. είναι οι:
ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΑΚΡΗ ΒΙΟΛΕΤΤΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Οι νικητές του διαγωνισμού “Απαγορεύεται η μουσική!” θα ενημερωθούν μέσω email και  θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης” με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.