Διαγωνισμός "Φάκελος Βάνκαου"

Κερδίστε 6 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Φάκελος Βάνκαου» του Ηλία Μαγκλίνη σε σκηνοθεσία του Σύλλα Τζουμέρκα την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, ώρα 9.30 μ.μ. στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Στη Μικρή Επίδαυρο έρχεται ο κατά βάση κινηματογραφιστής Σύλλας Τζουμέρκας με ένα έργο του Ηλία Μαγκλίνη, εμπνευσμένο από την «Άλκηστη» του Ευριπίδη στο πλαίσιο του διαλόγου που άνοιξε το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου της σύγχρονης δραματουργίας με το αρχαίο δράμα. Στην περίπτωση Βάνκαου, μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε όρθια στάση, αντίθετα με την παραιτημένη από κάθε δικαίωμα και παρουσία οριζόντια θέση που έχουμε συνηθίσει. Αυτή η γυναίκα μοιάζει να μας απειλεί ή να υπόσχεται το θαύμα. Σαν την Άλκηστη που «έχει και δεν έχει ξανάρθει, είναι και δεν είναι η Άλκηστη. Μπορείς και ζωντανή και πεθαμένη να την πεις». Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Κανάκης, Στέφανος Μουαγκιέ, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκη Παπανδρέου, Άννα Τσακουρίδου και Μαρία Φιλίνη.


Το σημείωμα του σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα
“I walked with a zombie, I really did” –έτσι ξεκινά το voice over του ομώνυμου, μικρού βουντού ποιήματος του Ζακ Τουρνέρ. Και στον «Φάκελο Βάνκαου» του Ηλία Μαγκλίνη, οι απόπειρες ανάστασης μιας Άλκηστης, γλυκιάς, νέας ξανά, «που είναι και δεν είναι», μάς οδηγούν –όπως και στον Ευριπίδη– μέσα από ένα πέλαγος ανθρώπινης μικρότητας και κωμικοτραγικού οικογενειακού ψυχοδράματος, στο Άγνωστο, στο μεγάλο Ω! ενός αλλόκοτου μέλλοντος, όπως το διαμόρφωσαν στα συλλογικό μας ονειρόδραμα ο Λάζαρος, ο Χριστός, τα γκόλεμ και οι Διαθήκες, οι μυστηριώδεις ανυπότακτοι ανιμισμοί, η κληρονομιά των Βίαιων Εκστάσεων, και –από την ψυχεδελική επιστημονική φαντασία του ’60 και του ’70– τα σπασμένα μάρμαρα, οι μυστικές θάλασσες με τα φαρδιά παγωμένα κύματα και οι βραχώδεις σεληνιακές (ζωτικές) έρημοι με τις αράχνες και τα σκουλήκια. Τι είναι αυτό το νέο σώμα και αυτό το νέο πνεύμα που αιφνίδια ζει; Ή ξαναζεί; Είναι ή δεν είναι; Το θέλαμε ή δεν το θέλαμε; Το θέλουμε ή τελικά δεν το θέλουμε κοντά μας; Σε κάθε περίπτωση, το ευχηθήκαμε”.


Η παράσταση παρουσιάζεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα.
Η είσοδος στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου γίνεται μέσω της Παλιάς Επιδαύρου: είτε από τη νότια πλευρά της παραλία της, είτε από την πλευρά του Ισθμού της Κορίνθου.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 6 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Φάκελος Βάνκαου» την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, ώρα 9.30 μ.μ. (από 3 διπλές προσκλήσεις αντίστοιχα) μέχρι την Τετάρτη 3/8, ώρα 3 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες μετακίνησης από και προς την Μικρή Επίδαυρο θα βρείτε εδώ.


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Φάκελος Βάνκαου» την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ώρα 9.30 μ.μ. είναι οι:
RIGANAKOU PLOUTINI
ΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΕΚΡΗ ΧΑΡΑ

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Φάκελος Βάνκαου» το Σάββατο 6 Αυγούστου, ώρα 9.30 μ.μ. είναι οι:
ΖΥΓΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΑΛΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

Οι νικητές του διαγωνισμού «Φάκελος Βάνκαου» θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Μικρού Θεάτρου Αρχαίας Επιδαύρου με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.