Διαγωνισμός "Δίπλα δίπλα"

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Δίπλα δίπλα» των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη από το Εθνικό Θέατρο το Σάββατο 23 Ιουλίου, ώρα 9 μ.μ. στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Με μια παράσταση για παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω) που, όμως μας αφορά όλους, περιοδεύει η ομάδα Κοπέρνικος. Το τρυφερό έργο «Δίπλα δίπλα» με την υπογραφή των πολυβραβευμένων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη που παρουσίασε φέτος για δεύτερη χρονιά το Εθνικό Θέατρο μας προσκαλεί να μάθουμε ποια είναι τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται για να χτίσουμε ένα σπίτι αλλά και μία σχέση. Τέσσερις ηθοποιοί -Θανάσης Ζερίτης, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Δανάη Τίκου και ο σκηνοθέτης Φοίβος Συμεωνίδης- χτίζουν μια πρωτότυπη «οικοδομή» επί σκηνής, αναδεικνύοντας τις αξίες της φιλίας, της συνεργασίας, της προσπάθειας, της επιμονής, της επιτυχίας αλλά και της αντιμετώπισης της αποτυχίας. Παράλληλα, όμως, η συγκινητική και συνάμα ξεκαρδιστική παράσταση γεννά δημιουργικά ερωτήματα: Από τι υλικά χτίζονται τα σπίτια, τα κτίρια, οι σχέσεις, η υπομονή, η εμπιστοσύνη; Πώς αντιμετωπίζει κανείς τα εμπόδια και τις αναποδιές; Πώς διαχειριζόμαστε το λάθος μας; Μπορούμε μόνοι μας ή είναι καλύτερα να ζητήσουμε βοήθεια; Να μοιραστούμε την ιδέα μας ή να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας;


Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Φοίβος Συμεωνίδης: “Το Δίπλα-δίπλα ανέβηκε πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο το 2019 και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του λίγο πριν την πρώτη καραντίνα. Είναι μια πρωτότυπη παράσταση που αγαπήθηκε πολύ και είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινά έναν δεύτερο κύκλο και ειδικά τώρα μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο σκηνικός χώρος, που μεταμορφώνεται συνεχώς μπροστά στα μάτια των θεατών, λειτουργεί ως ένας χώρος παιχνιδιού όπου ένα είδος μεγάλου, τρισδιάστατου παζλ διαρκώς φτιάχνεται, χαλάει και ανασυντίθεται με νέο τρόπο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις σχέσεις των τεσσάρων ηρώων. Στην παράστασή μας οι ήρωες του έργου βρίσκονται διαρκώς σε άμεση επικοινωνία με τους μικρούς (και μεγαλύτερους) θεατές, ζητώντας τη βοήθεια τους ή εξομολογούμενοι τις αδυναμίες τους ή κάνοντάς τους συνένοχους στις σκανδαλιές τους. Τους προσκαλούν, έτσι, να γίνουν συμμέτοχοι στα προβλήματά τους και να βάλουν κι αυτοί το λιθαράκι τους στο αδιανόητο εγχείρημα που αποφάσισαν να επιχειρήσουν μαζί”.


Τα σκηνικά και τις ειδικές κατασκευές υπογράφουν οι Μικαέλα Λιακατά και Ελένη Παπαναστασίου, τα κοστούμια η Δέσποινα Μακαρούνη, τη μουσική σύνθεση ο Άγγελος Αγγέλου, τις χορογραφίες η Κατερίνα Γεβετζή και τους φωτισμούς ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), 2132027186-187.


Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Δίπλα δίπλα», το Σάββατο 23 Ιουλίου, ώρα 9 μ.μ. στο Κηποθέατρο Παπάγου μέχρι την Πέμπτη 21/7, ώρα 12 μ.

 


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Δίπλα δίπλα» την Τρίτη 12 Ιουλίου, ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Πέτρας είναι οι:
ANDRIKOPOULOU ELENI
KAITI KAITI
STOSIC HATZIVASILIOU SLADJANA
ΔΗΜΟΥΛΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ
ΚΟΡΟΜΗΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ
ΚΩΤΟΥΛΑ ΔΑΦΝΗ
ΛΑΠΠΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
ΜΠΡΕΣΤΑ ΕΛΕΝΑ
ΤΟΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Οι νικητές του διαγωνισμού «Δίπλα δίπλα» θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Θεάτρου Πέτρας με την επίδειξη της ταυτότητάς τους (Κα Φρύνη Λάλα), λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.