Διαγωνισμός "Η κοριτσιέρα των Βούρλων"

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση “Η κοριτσιέρα των Βούρλων” των Κατερίνας Αγγελίτσας, Σοφίας Παπαδοπούλου, Έφης Ρευματά την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ. στον Πολυχώρο Αυλαία.

Η Ελένη Φιλίνη και η Κατερίνα Αγγελίτσα αφηγούνται στη σκηνή του Studio Μαυρομιχάλη ιστορίες εκατοντάδων γυναικών που για πολλές δεκαετίες εκατοντάδες άσκησαν έγκλειστες το επάγγελμα της πορνείας στα Βούρλα, μέχρι να μετατραπούν σε φυλακή από τους Γερμανούς το 1940- 1941, στην "Κοριτσιέρα των Βούρλων".

1875. Ο Δήμος Πειραιά εκτοπίζει ένα μεγάλο αριθμό πορνών σ’ ένα μεγάλο οίκημα - εκτός σχεδίου πόλεως τότε - στην περιοχή των Βούρλων. Τα Βούρλα χωρίζονταν σε τρεις αυλές ανάλογα με την ηλικία των γυναικών. Στην πρώτη αυλή ήταν οι μικρές, τα "τρυφερούδια", στη δεύτερη οι πιο μεγάλες και στην τρίτη αυτές που ήταν έτοιμες για απόσυρση, "οι μεστωμένες".
Μέσα από στοιχεία μυθοπλασίας αλλά και πραγματικές μαρτυρίες, η Ελένη Φιλίνη και η Κατερίνα Αγγελίτσα ζωντανεύουν αυτές τις γυναίκες και ανοίγουν την καρδιά τους. Μας μιλούν για όλα αυτά που έζησαν μέχρι να φτάσουν στα Βούρλα, για τη ζωή τους μέσα στην "κοριτσιέρα" όπως συνήθιζαν να λένε, για όσα τις πονούν μα και για τα όνειρα που δε σταμάτησαν ποτέ να έχουν. Και φυσικά, μας τραγουδούν. Μας τραγουδούν πολύ. Πώς αλλιώς να πούνε της ψυχής τους τα ανείπωτα;

Φωτογραφίες: Θοδωρής Φράγκος©

Αυλαία Πολυχώρος, Β’ Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 2104297771.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Η κοριτσιέρα των Βούρλων” για την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ., μέχρι την Τετάρτη 15/3, ώρα 1 μ.μ.

 


ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ 9.Μ.Μ.

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση “Η κοριτσιέρα των Βούρλων” για την Παρασκευή 17 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ. είναι οι:
LIADIS VAGELIS
POLITI ILIANA
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ
ΖΙΩΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΑΓΚΙΡΟΓΛΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ
ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΠΥΘΑΡΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι νικητές του διαγωνισμού “Η κοριτσιέρα των Βούρλων” θα ενημερωθούν μέσω email και θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Πολυχώρου Αυλαία με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.