Διαγωνισμός "Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο"

Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή του CineDoc την Τετάρτη 14/11 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Οι προβολές εξαιρετικών νέων ντοκιμαντέρ συνεχίζονται με το υποψήφιο για Όσκαρ «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» του Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς. Μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε προσκλήσεις για την προβολή του ντοκιμαντέρ την Τετάρτη 14/11 στις 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το αφοπλιστικά ειλικρινές και συγκινητικό ντοκιμαντέρ «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» (2016) του Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς παρουσιάζει στο κοινό το CineDoc. Η ταινία με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Ρον Σάσκιντ, καταγράφει την απίστευτη ιστορία του γιου το συγγραφέα Όουεν,  ο οποίος μέχρι τα 3 του δεν είχε αναπτύξει ομιλία. Τότε διαγνώστηκε με αυτισμό, και οι γονείς φοβούμενοι πως δε θα καταφέρουν ποτέ να συνομιλήσουν μαζί του, ανακάλυψαν έναν αναπάντεχο τρόπο επικοινωνίας: τις ταινίες της Disney. Ο μικρός Όουεν ενθουσιάστηκε με τις περιπέτειες και τους ήρωες που απεικόνιζαν τα κινούμενα σχέδια, τόσο ώστε αργότερα άρχισε να δημιουργεί ο ίδιος τα δικά του. Με αυτόν τον τρόπο βρήκε ένα μέσο κατανόησης του κόσμου και αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους γύρω του που τον έκανε ευτυχισμένο. Ο Γουίλιαμς συνθέτει το συναισθηματικά φορτισμένο πορτραίτο του Όουεν και των γονιών του, συνδυάζοντας αρχειακό υλικό και κινούμενα σχέδια, όπως είναι φυσικό, σε ένα ντοκιμαντέρ που έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα αξέχαστο ντοκιμαντέρ στη μεγάλη οθόνη.


Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό, για να κερδίσετε μία (1) από τις πέντε (5) διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» την Τετάρτη 14/11 στις 7.30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Κολωνάκι, 2103398600).

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την προβολή της ταινίας «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο» την Τετάρτη 14/11 στις 7.30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Κολωνάκι, 2103398600), είναι οι:


ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΓΕΣΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΕΤΣΟΣ

ΤΟΜΑΖΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ


Οι νικητές θα παραλάβουν την πρόσκλησή τους από το ταμείο του κινηματογράφου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της παράστασης με επίδειξη της ταυτότητάς τους.