Διαγωνισμός "Ολεάννα"

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ το Σάββατο 11 (9 μ.μ.) και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου (7 μ.μ.), από 5 διπλές προσκλήσεις αντίστοιχα, στον Πολυχώρο Αυλαία.

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου προτείνει σε μια φοιτήτριά του, που ανησυχεί για τις εξετάσεις, ιδιαίτερα μαθήματα. Η συμφωνία τους εξελίσσεται σε ένα βίαιο παιχνίδι εξουσίας. Αυτή είναι με λίγα λόγια η υπόθεση της «Ολεάννας» του Ντέιβιντ Μάμετ που σκηνοθετεί ο Φίλιππος Σοφιανός στη σκηνή του θεάτρου Αργώ, την οποία μοιράζεται με τη Μαριλένα Λιακοπούλου. Γραμμένη το 1992, η «Ολεάννα» ανέβηκε ένα χρόνο αργότερα στο διεθνούς φήμης Royal Court Theatre σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Νόμπελ Χάρολντ Πίντερ. To 1994 o ίδιος ο Μάμετ μετέφερε το έργο του και στον κινηματογράφο με τον ομώνυμο τίτλο.

Τριάντα χρόνια μετά, το έργο έρχεται πιο επίκαιρο από ποτέ για να μιλήσει για τις σχέσεις εξουσίας και τη σεξουαλική παρενόχληση μέσα από την έντεχνη σκιαγράφηση των σχέσεων που αναπτύσσονται ανάμεσα στα φύλα και της αδυναμίας τους να επικοινωνήσουν μέσω του λόγου. Όπως γράφει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Φίλιππος Σοφιανός: «Το έργο είναι μια μηχανή παραγωγής ερωτημάτων που εν έτει 2021 παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος τόσο απενοχοποιημένα να γκρεμίζει το μέλλον ενός άλλου; Πόσο επηρεάζει η συλλογικότητα την ατομική συνείδηση; Πώς μπορεί μια φιλική χειρονομία να μεταφραστεί σε παρενόχληση; Μήπως στην πραγματικότητα είναι; Μήπως η εξουσία την κάνει να είναι; Η «Ολεάννα» θεωρείται ένα από τα πιο προκλητικά κείμενα του Μάμετ. Οι κριτικοί αντιμετώπισαν το έργο ως μια δεξιά πολεμική ενάντια στην πολιτική ορθότητα, ενώ για τους αριστερούς ο Μάμετ έγινε σύμβολο της τοξικής αρρενωπότητας. Σήμερα, όμως, μετά το ξέσπασμα του ελληνικού #MeToo, ίσως είμαστε πλέον έτοιμοι για μία εκ νέου ανάγνωση».

Πολυχώρος Αυλαία, Β΄ Μεραρχίας & Κουντουριώτου, Πειραιάς, 2104297771.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ολεάννα» το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ. και στις 7 μ.μ. αντίστοιχα (από 5 διπλές ανά ημέρα), μέχρι την Παρασκευή 10/2, ώρα 1 μ.μ.


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Ολεάννα» το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. είναι οι:
FOTOPOULOU ANASTASIA
SAKKA AFRODITI
TIROGALAS DIONISIS
ZACHARIOUDAKIS STELIOS
ΧΡΟΝΗ ΕΛΕΝΗ

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Ολεάννα» την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. είναι οι:
KALOGEROPOULOS NIKOS
MITROPOULOS IOANNIS
ΜΕΣΙΜΕΡΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΛΕΣΣΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Οι νικητές του διαγωνισμού “Ολεάννα” θα ενημερωθούν μέσω email και θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Πολυχώρου Αυλαία με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.