Διαγωνισμός "Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «ΠασΠορτ - Μία αληθινή περιπέτεια»"

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση “ΠασΠορτ - Μία αληθινή περιπέτεια” της Χρύσας Διαμαντοπούλου τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. στο Άσυλο Ανιάτων.

Με αφετηρία το βιβλίο της ψυχολόγου Ελεονώρας Σουρλάγκα «ΠασΠορτ – Μια αληθινή περιπέτεια», η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ψυχή της ομάδας Μικρός Νότος, παρουσιάζει σε δική της σύλληψη και καλλιτεχνική επιμέλεια την ομώνυμη site specific performance - ύμνο στη ζωή σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, το Άσυλο Ανιάτων. Ο χώρος αυτός που είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στη φροντίδα και την περίθαλψη ασθενών με χρόνια νοσήματα, είναι ιδανικός για να φιλοξενήσει την παράσταση στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται το βίωμα του καρκίνου του μαστού. Μια σκληρή αφετηρία για «προσωπικές χαρτογραφήσεις».

Αξιοποιώντας εικαστικές εγκαταστάσεις (Βασίλης Καβουρίδης), ηχητικά τοπία και αληθινές μαρτυρίες, οι συντελεστές δημιουργούν έναν ολόκληρο κόσμο για τους θεατές, ο οποίος αποτελείται από εννέα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια στον φυσικό χώρο του Ασύλου Ανιάτων. Εκεί η απόσταση περφόρμερ και κοινού καταργείται και ο θεατής έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει την ολότελα δική του εμπειρία, καθώς μετακινείται ελεύθερα στο χώρο -η ομάδα χρησιμοποιεί στοιχεία του καθηλωτικού θεάτρου.

Τρία γυναικεία σώματα, τρεις γυναίκες, συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο-Τόπο και συνθέτουν τα στάδια της ασθένειας: το υγιές σώμα, το σώμα που νοσεί, το σώμα μετά τη μαστεκτομή. Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν ελεύθερα μέσα στα εννιά δωμάτια «σταθμούς» ακολουθώντας όποια διαδρομή επιθυμούν, με τον δικό τους ρυθμό, επιλέγοντας τον τρόπο που θα παρακολουθήσουν τις δράσεις, βιώνοντας τελικά ο καθένας μία εξατομικευμένη εμπειρία θεάτρου.

Η Χρύσα Διαμαντοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας, που ονειρεύτηκε, σχεδίασε και συντονίζει τη site specific performance λέει: "Η συνάντησή μου με τον καρκίνο του μαστού τον Οκτώβριο του 2017 ήταν μία ευκαιρία να χαρτογραφήσω εκ νέου τον προσωπικό μου χάρτη. Η διάγνωση του καρκίνου μου μού έφερε τη διαύγεια και την ευκαιρία μέσα στον ίδιο τον κίνδυνο της ασθένειας. Για να με βρω χρειάστηκε να με χάσω πρώτα. Και είμαι ευγνώμων για το ταξίδι αυτό. Ανασήκωσα τα μανίκια και είπα ΤΩΡΑ ΘΑ ΖΗΣΩ". Όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο "α": "Ισως, λοιπόν, με αυτή τη site specific performance στο Άσυλο Ανιάτων με τίτλο "ΠασΠορτ - Μία αληθινή περιπέτεια” προσπαθώ να βάλω μία τελεία, ή έστω μία άνω τελεία. Πεντέμισι χρόνια από τη διάγνωσή μου πια, νιώθω πως τώρα είναι η στιγμή που είμαι πάλι δυνατή και έτοιμη να μιλήσω για όλη αυτή την αληθινή περιπέτεια, που άλλαξε δραματικά τον τρόπο που βιώνω τη ζωή. Μοίρασμα, βαθιά ευγνωμοσύνη και αποδοχή, μία μεγάλη αγκαλιά για όλα τα τραύματά μας και μία κουβέντα όπως "Δεν είναι τίποτα. Όλα καλά Χρυσάκι".


Τα κείμενα είναι της Χρύσας Διαμαντοπούλου και της Φλώρας Σπύρου. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Νίκος Αξιώτης, Εβελίνα Αραπίδη/Έλενα Αρβανίτη, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Έλσα Λουμπαρδιά, Σεμέλη Παπαοικονόμου και η χορεύτρια Άννα Ανουσάκη. Τον ηχητικό σχεδιασμό και την μουσική σύνθεση υπογράφουν οι Γιώργος Ανδριώτης και Ελίνα Καλαμποκίνη, ο Σταύρος Λίτινας τα κοστούμια και ο Αποστόλης Τσατσάκος τους φωτισμούς.

Φωτογραφία: Τάσος Βρεττός©

Άσυλο Ανιάτων, Αγ. Ζώνης 39, Κυψέλη. Πληροφορίες: 2107234567. Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑμΕΑ.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “ΠασΠορτ - Μία αληθινή περιπέτεια” τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ώρα 3 μ.μ.

 


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση “ΠασΠορτ - Μία αληθινή περιπέτεια” τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ώρα 9 μ.μ.είναι οι:

CHONDROS CHRISTOS
ΓΛΥΝΟΥ ΤΩΝΙΑ
ΖΕΡΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΝΑ
ΣΠΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Οι νικητές του διαγωνισμού “ΠασΠορτ - Μία αληθινή περιπέτεια” θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους στο χώρο του Ασύλου Ανιάτων με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης. 

Οι προσκλήσεις δεν μεταφέρονται σε άλλη ημερομηνία.