Διαγωνισμός "Περιοδεύων Θίασος"

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Περιοδεύων Θίασος» της Ελεάνας Γεωργούλη την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. στο Θέατρο Ελέρ.

Αναδυόμενη δύναμη είναι για το ελληνικό θέατρο η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Ελεάνα Γεωργούλη. Τράβηξε την προσοχή μας με την παράσταση "Τα κόκκινα τετράδια" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (2020), ένα έργο που σκηνοθέτησε και έγραψε βασισμένη στην αληθινή ιστορία της αντιστασιακής γιαγιάς της, Βάσως Στροφύλλα – Γεωργούλη. Η Ελεάνα κρατά τις κεραίες μνήμης ανοιχτές και ακολουθεί για μια ακόμα φορά τα ίχνη μιας ιστορίας, που αυτή τη φορά συνδέεται με την ιστορική μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στο έργο της "Περιοδεύων Θίασος" η μυθοπλασία συναντά το ντοκουμέντο σε μια σκοτεινή κωμωδία πάνω στις πολλαπλές περιπέτειες του Εθνικού Διχασμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ο "Περιοδεύων Θίασος" έχει στοιχεία από το βαριετέ, διανθίζεται από πρωτότυπες μουσικές του Θάνου Κοσμίδη των Burger Project και ο εξαίρετος περφόρμερ Γεράσιμος Γεννατάς κρατά το ρόλο του Γελωτοποιού. Η παράσταση παρουσιάστηκε στις 6 και 7 Αυγούστου στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός" και τώρα παίζεται στο θέατρο Ελέρ με τους Γιάννη Ασκάρογλου, Γεράσιμο Γεννατά, Μάρια Φλωράτου.

Σμύρνη, Σεπτέμβριος του 1922. Ένας Αμερικανός πολίτης ναυλώνει το πλοίο Mimosa που θα μεταφέρει δύο χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας στον Πειραιά. Έχοντας μόλις γλιτώσει από τις φλόγες στην προκυμαία, τρεις θεατρίνοι, πάνω σε ένα κατάστρωμα κρατούν συντροφιά στο πλήθος μέχρι να φτάσει απέναντι. Η ταχυδακτυλουργός Νινέτ ειδικεύεται στις εξαφανίσεις πλήθους και στις γενοκτονίες. Ο Κωνσταντίνος είναι ένας πίθηκος/γελωτοποιός με το όνομα του Βασιλιά που χορεύει μπαλέτο και τραγουδά άριες. Ο νοσταλγικός Ακροβάτης θυμάται την εταίρα μάνα του και τον Τούρκο πατέρα του. Φιγούρες ενός κοσμοπολιτισμού που δεν υπάρχει πια, ήρωες της εποχής που αγωνίστηκαν για το αβέβαιο αύριο της ενσωμάτωσης. Σχοινοβατώντας πάνω στη λεπτή γραμμή όπου τα όρια του τραγικού και του κωμικού διαπλέκονται, ο Γελωτοποιός, η Νινέτ και ο Ακροβάτης σκέφτονται δυνατά, παίζουν μουσική, χορεύουν, τραγουδούν, αναζητούν απαντήσεις για τη ζωή, το θάνατο, όπως μόνο τα ρεμάλια οι θεατρίνοι μπορούν.

Φωτογραφίες: Karol Jarek©

 

Ελέρ, Φρυνίχου 10, Πλάκα, 2117353928.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Περιοδεύων Θίασος» για την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρα 9 μ.μ, από 5 διπλές αντίστοιχα, μέχρι την Τετάρτη 23/11, ώρα 2 μ.μ.


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Περιοδεύων Θίασος» για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ώρα 9 μ.μ. είναι οι:
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΧΡΥΣΗ
ΚΕΡΑΔΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΟΛΙΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΚΑΛΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Περιοδεύων Θίασος» για το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, ώρα 9 μ.μ είναι οι:
ΓΕΩΡΓΙΛΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΔΕΣΠΟΤΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΖΗΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥΛΑ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Οι νικητές του διαγωνισμού "Περιοδεύων Θίασος” θα ενημερωθούν μέσω email και θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Θεάτρου Ελέρ με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.