Διαγωνισμός "Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να μείνει από μένα"

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να μείνει από μένα» της Τέτης Σώλου την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Παράλληλα με την φετινή θεματική ενότητα του θεάτρου Αγγέλων Βήμα "Ενηλικιωνόμαστε με Κλασικούς", συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά η μουσικοθεατρική παράσταση “Πόρνες στα Βούρλα - Κάτι να μείνει από μένα”. Πρόκειται για ένα χρονικό «μετά μουσικής» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Τέτης Σώλου, το οποίο είναι αφιερωμένο στις Μικρασιάτισσες πρόσφυγες που μετά την Καταστροφή του 1922 βρέθηκαν ως εργαζόμενες στο δημόσιο πορνείο της Δραπετσώνας, τα λεγόμενα Βούρλα, που κατασκεύασε ο Δήμος Πειραιά το 1873. Σκιές, μουσικές και φωνές, όπως του Μάρκου, του Τούντα, του Δελιά, του Καρίπη, του Παπάζογλου, της Εσκενάζη συνθέτουν την ατμόσφαιρα της παράστασης που μεταφέρει την θλιβερή πραγματικότητα των Βούρλων.

Το «τεράστιο δημόσιο μπορντέλο στη Δραπετσώνα που έφτιαξε ο Δήμος του Πειραιά και λειτούργησε υπό την προστασία του κράτους και την περιφρούρηση της αστυνομίας» μέχρι την τελική κατεδάφισή του εκατό χρόνια μετά, επί δικτατορίας των συνταγματαρχών, ενέπνευσε την συγγραφέα και αφηγήτρια της παράστασης, Τέτη Σώλου, να καταγράψει όσα συνέβαιναν επί έξι δεκαετίες σε ένα χώρο που έμοιαζε περισσότερο με φυλακή καθώς ήταν περιφραγμένο και είχε πτέρυγες με ομοιόμορφα κελιά, με στόχο να καταγραφεί και να μείνει στη συλλογική μνήμη.

Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή του βιβλίου: “Τα Βούρλα ήταν ο πάτος στην ιεραρχία του πληρωμένου έρωτα. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι πόρνες που δεν είχαν ούτε όνομα ούτε μέλλον και δεν έβγαιναν παρά μόνον με ειδική άδεια. Η φωνή τους δεν έβγαινε από τη μάντρα των Βούρλων. Έχουν περάσει σχεδόν 80 χρόνια από τότε που έκλεισε το μπορντέλο-στρατώνας των Βούρλων. Οι γυναίκες αυτές εδώ και χρόνια δεν ζουν πια. Η αγωνία τους ήταν να μείνει κάτι πίσω τους που να θυμίζει τη βασανισμένη τους ύπαρξη”.

Τη θεατρική διασκευή της παράστασης υπογράφει η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου. Παίζουν και τραγουδούν οι Κατερίνα Σκορδαλάκη, Αμαλία Αυγουστάκη και Ρουμπίνη Χονδρουδάκη. Η Υβόνη Σιέμου επιλέγει τα τραγούδια και τα ερμηνεύει στο πιάνο ζωντανά επί σκηνής.

 

Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 2105242211.

 

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να μείνει από μένα» για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ., μέχρι την Παρασκευή 25/11, ώρα 2 μ.μ.

 


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να μείνει από μένα» για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. είναι:
PAPAS EVITA
ΚΑΡΟΛΟΥ ΜΥΡΤΩ
ΠΕΡΠΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΑΓΚΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΣ

Οι νικητές του διαγωνισμού «Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να μείνει από μένα» θα ενημερωθούν μέσω email και θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Θεάτρου Αγγέλων Βήμα με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.