Διαγωνισμός "Ρωμαίος και Ιουλιέτα Straight Outta Verona"

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα Straight Outta Verona» σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου την Τρίτη 24 και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, ώρα 9 μ.μ. στο Θέατρο Χώρος.

Η Έλενα Μαυρίδου μετατρέπει το κλασικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε ένα πάρτι live ηλεκτρονικής μουσικής που θίγει ταξικά ζητήματα με τίτλο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Straight outta Verona”. Το διαχρονικό ερωτικό δράμα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανεβαίνει στο Θέατρο Χώρος στον Βοτανικό σε μια φρέσκια εκδοχή με γκράφιτι, αθλητικά ρούχα και φωτόσπαθα, όπου το υπηρετικό προσωπικό των Καπουλέτων, ο Πέτρος και η Παραμάνα διηγούνται την ιστορία των δύο ερωτευμένων νέων.

Η ανεξήγητη βεντέτα των Μοντέκων και των Καπουλέτων φέρνει τον θάνατο στη Βερόνα-Βοτανικό. Η Ιουλιέτα Καπουλέτου ερωτεύεται και εμείς γινόμαστε μάρτυρες του μυστικού της αλλά και των συγκυριών που θα οδηγήσουν στο τραγικό τέλος της αγνής αγάπης. Το ποιητικό αυτό σύμπαν συμπληρώνει η συνοδεία του βιολιού και της λύρας ζωντανά επί σκηνής.

Η Ιουλιέτα μας έχει για γονείς μια μητέρα βάρκα γιαλό και έναν πατέρα υπόδειγμα ωμής πατριαρχίας. Θέλουν να την παντρέψουν με τον Πάρη, ο οποίος είναι ένα χαϊβάνι και μισό, ενώ αυτή θέλει τον Ρωμαίο. Στο πλάι του Ρωμαίου, ο πάτερ Λαυρέντιος ασχολείται με κάτι χορτάρια, ο Τυβάλδος πουλάει μαγκιά, ο Μερκούτης σίγουρα κάτι έχει πάρει, ο Μπεμβόλιο είναι ψυχούλα. Η χρήση της μάσκας κυριαρχεί και δίνει ζωή στους χαρακτήρες. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία της σκηνοθέτιδας και του θεάτρου Χώρος, με μια μακρά εργασία και έρευνα πάνω στην υποκριτική. Τα ζητήματα που στοχεύει να θίξει η σκηνοθέτης είναι ταξικά. Η κοινωνία μας σήμερα βρίσκεται κατακερματισμένη σε αντιμαχόμενα πεδία εξουσίας και πλούτου, όπως η κοινωνία των Καπουλέτων και των Μοντέκων. Ακόμη και ο έρωτας είναι ζήτημα πολιτικό. Η πραγματικότητα των δύο οικογενειών της Βερόνας δεν είναι μακριά από τη δική μας.

Πρωταγωνιστούν οι Δήμητρα Κούζα, Γιάννης Καράμπαμπας, Δημήτρης Μανδρινός, Χριστίνα Μαριάνου, Στέργιος Κοντακιώτης και Πέτρος Αλαφούζος. Η μετάφραση είναι του Αθανάσιου Τσακνάκη. Τα κείμενα επιμελήθηκαν οι Κυριακή Μουλιού και Άρτεμις Γιαννοπούλου. Ο Γιώργος Μαυρίδης υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τον ηχητικό σχεδιασμό, η Γεωργία Μπούρδα τα σκηνικά και τα κοστούμια, η Newman’s Commedia Mask Company τις μάσκες και ο Περικλής Μαθιέλλης τους φωτισμούς.

Φωτογραφίες: Elias Joidos©

Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6, Βοτανικός, 2103426736.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα Straight Outta Verona» για την Τρίτη 24 και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, ώρα 9 μ.μ. (από 5 διπλές αντίστοιχα), μέχρι την Παρασκευή 20/1, ώρα 1 μ.μ.


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα Straight Outta Verona» για την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, ώρα 9 μ.μ. είναι οι:
FOTOPOULOU ANASTASIA
ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΣΠΡΟΛΟΥΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΛΑΜΠΡΗ ΣΟΦΟΚΛΗ
ΠΥΘΑΡΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα Straight Outta Verona» για την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, ώρα 9 μ.μ. είναι οι:
ΑΠΟΣΠΟΡΗ ΜΕΛΠΩ
ΔΕΡΜΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΛΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ
KOUKOFIKIS CHRISTOS
ΜΑΙΣΤΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ


Οι νικητές του διαγωνισμού «Ρωμαίος και Ιουλιέτα Straight Outta Verona» θα ενημερωθούν μέσω email και θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Θεάτρου Χώρος με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.