Διαγωνισμός "Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Τα όρια»"

Κερδίστε 20 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Τα όρια» των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30 μ.μ. στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί.

Ο μονόλογος των Μιχαέλα Μιχαΐλοβ και Ράντου Απόστολ "Τα όρια", μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε την προηγούμενη θεατρική σεζόν, θα παρουσιαστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί από την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και μόνο για οκτώ παραστάσεις.

"Τα όρια", αυτό το τολμηρό, σύγχρονο έργο από τη Ρουμανία που έχει ως θέμα ένα πραγματικό περιστατικό κακοποίησης (bullying) που συνέβη σε σχολείο της χώρας, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη και με την Εβίτα Παπασπύρου σε ένα ερμηνευτικό στοίχημα. Το περιστατικό όπου στηρίζεται το έργο είχε στόχο ένα υπέρβαρο κορίτσι. Και η καθηγήτρια όμως, που προσπαθεί να το υπερασπιστεί, πέφτει κι αυτή θύμα κακοποίησης. Ξεκινώντας από αυτό το γεγονός, το έργο και η παράσταση διεισδύουν στο καυτό ζήτημα της Παιδείας με θάρρος και καυστικό χιούμορ.

Μία ηθοποιός, πολλοί ρόλοι… Μπροστά μας παρελαύνει μια ολόκληρη σειρά από διαφορετικά πρόσωπα, με διαφορετικές απόψεις γύρω από την Παιδεία. Συγκρούονται μεταξύ τους, αντιπαρατίθενται, καμιά φορά καυγαδίζουν κιόλας. Όλα αυτά τα πρόσωπα ερμηνεύονται από μια ηθοποιό, σε ένα ερμηνευτικό μαραθώνιο. Μέσα από το καταλυτικό χιούμορ του έργου και τα σχόλια σπουδαίων εκπαιδευτικών από όλον τον κόσμο, φωτίζονται οι κακοδαιμονίες της εκπαίδευσης, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μαθητές- γονείς - δασκάλους - κράτος και ο εγκλωβισμός των δασκάλων - καθηγητών μέσα στα γρανάζια του εκπαιδευτικού συστήματος. Όλα αυτά έχουν όρια;

Τη μετάφραση του έργου έχει αναλάβει η Τίνα Γιαννούλη, η σκηνογραφία είναι του Αντώνη Χαλκιά, τα κοστούμια της Αίσα Ντίρι, η σκηνοθετική επιμέλεια του κινηματογραφημένου υλικού είναι του Κώστα Σταματόπουλου και η μουσική επιμέλεια καθώς και οι φωτισμοί του σκηνοθέτη. Ακούγονται οι ηθοποιοί: Βασίλης Γεωργοσόπουλος, Κατερίνα Κοντογούρη, Ειρήνη Δρακουλέλη, Κώστας Νταλιάνης.

Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας©

Μοντέρνοι Καιροί, Δαμοκλέους 8, Γκάζι, 2103470670.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 20 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τα όρια» για την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30 μ.μ., μέχρι την Παρασκευή 9/2, ώρα 1 μ.μ.

 

 

 


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Τα όρια» για την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30 μ.μ.είναι οι:

MONASTIRIOTI NATASSA
ZAPANTI PARASKEVI
ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΡΑΜΠΑ ΦΩΦΩ
ΔΕΡΜΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΑΝΝΑ
ΔΙΑΒΑΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΡΙΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΙΑ
ΜΑΡΑΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΦΥΛΛΗ
ΜΠΟΥΔΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΙΝΟΤΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΕΡΕΠΕΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΕΡΕΠΙΣΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΑΚΑΛΟΥ ΝΙΚΗ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Οι νικητές του διαγωνισμού «Τα όρια» θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους στο χώρο του θεάτρου Μοντέρνοι Καιροί με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης. 

Οι προσκλήσεις δεν μεταφέρονται σε άλλη ημερομηνία.