Διαγωνισμός "Το δάκρυ της Παναγίας… ένας ύμνος για τη Σμύρνη"

Κερδίστε 30 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση “Το δάκρυ της Παναγίας… ένας ύμνος για τη Σμύρνη” του Θανάση Ν. Σταυρόπουλου την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Αλκμήνη.

Το 2022 έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κορύφωση των γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Με αφορμή την θύμηση της θλιβερής επετείου, παρουσιάζεται η νέα θεατρική παραγωγή "Το δάκρυ της Παναγίας - Ένας ύμνος για τη Σμύρνη" σε κείμενο του Θανάση Ν. Σταυρόπουλου και σκηνοθεσία του Μενέλαου Τζαβέλλα. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αλκμήνη. Η πορεία του Ιησού Χριστού προς τον Γολγοθά παραλληλίζεται με το διωγμό των Ελλήνων από τη Σμύρνη, στην παράσταση που είναι επενδεδυμένη με σμυρναίικα τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους. Στόχος της είναι να προσεγγίσει την σημαντική και εξαιρετικά επίκαιρη αυτή στιγμή της Ελληνικής Ιστορίας από μια διαφορετική οπτική.

Μία γυναίκα, η Ελπίδα, προσπαθεί να βρει τον χαμένο της γιό μέσα στις φλόγες της Σμύρνης. Μία άλλη γυναίκα με έναν νεαρό άντρα της παρουσιάζονται και γίνονται αρωγοί της. Η Ελπίδα δεν μπορεί να κατανοήσει εκείνες τις τραγικές στιγμές που ζει ότι μπροστά της βρίσκονται η Παναγία και ο Άγιος Ιωάννης, ο μαθητής Του. Παρότι εγκλωβισμένη στον προσωπικό της Γολγοθά, η Ελπίδα θα καταλήξει να ακολουθήσει την Παναγία σε ένα διαφορετικό οδοιπορικό όταν πια όλα γύρω της θα είναι χαμένα για την ίδια.

Πρωταγωνιστούν η Γεωργία Ζωή στο ρόλο της Μήτηρ Θεού, η τραγουδοποιός Κατερίνα Κόρου και οι Άννα Μωραΐτου, Ευτυχία Αργυροπούλου, Σταύρος Βόλκος, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Πέτρος Τσαπαλιάρης / Χρήστος Ιντζέογλου (σε διπλή διανομή), Ιωάννα Μαρμάρου / Ελένη Μαρμάρου (σε διπλή διανομή). Τα σκηνικά είναι του Παναγιώτη Γάκη, οι φωτισμοί του σκηνοθέτη και οι φωτογραφίες του Μάνου Βλαστού.

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα, 2103428650.

 

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 30 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Το δάκρυ της Παναγίας… ένας ύμνος για τη Σμύρνη” την Τετάρτη 30/11, ώρα 8.30 μ.μ. μέχρι τη Δευτέρα 28/11, ώρα 3 μ.μ.


Για να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να συνδεθείς με τα στοιχεία του λογαριασμού σου στο MyAthinorama συμπληρώνοντας το email και το password σου κάτω από την επιλογή «Σύνδεση».

Αν δεν έχεις λογαριασμό στο MyAthinorama, μπορείς να δημιουργήσεις πολύ εύκολα, συμπληρώνοντας απλώς τα στοιχεία σου στη φόρμα κάτω από την επιλογή «Εγγραφή». Θα σου ζητηθεί να επιβεβαιώσεις το email σου με μήνυμα που θα λάβεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δήλωσες.

Το email και το password που θα δηλώσεις θα είναι τα προσωπικά σου στοιχεία πρόσβασης, με τα οποία θα μπορείς στο εξής να λαμβάνεις μέρος στους διαγωνισμούς και να κερδίζεις πλούσια δώρα!