Διαγωνισμός "Το δάκρυ της Παναγίας… ένας ύμνος για τη Σμύρνη"

Κερδίστε 20 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση “Το δάκρυ της Παναγίας… ένας ύμνος για τη Σμύρνη” του Θανάση Ν. Σταυρόπουλου τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ. στο Θέατρο Αλκμήνη.

Το 2022 έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κορύφωση των γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Με αφορμή την θύμηση της θλιβερής επετείου, παρουσιάζεται η νέα θεατρική παραγωγή "Το δάκρυ της Παναγίας - Ένας ύμνος για τη Σμύρνη" σε κείμενο του Θανάση Ν. Σταυρόπουλου και σκηνοθεσία του Μενέλαου Τζαβέλλα. Η πορεία του Ιησού Χριστού προς τον Γολγοθά παραλληλίζεται με το διωγμό των Ελλήνων από τη Σμύρνη, στην παράσταση που είναι επενδεδυμένη με σμυρναίικα τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους. Στόχος της είναι να προσεγγίσει την σημαντική και εξαιρετικά επίκαιρη αυτή στιγμή της Ελληνικής Ιστορίας από μια διαφορετική οπτική.

Μία γυναίκα, η Ελπίδα, προσπαθεί να βρει τον χαμένο της γιό μέσα στις φλόγες της Σμύρνης. Μία άλλη γυναίκα με έναν νεαρό άντρα της παρουσιάζονται και γίνονται αρωγοί της. Η Ελπίδα δεν μπορεί να κατανοήσει εκείνες τις τραγικές στιγμές που ζει ότι μπροστά της βρίσκονται η Παναγία και ο Άγιος Ιωάννης, ο μαθητής Του. Παρότι εγκλωβισμένη στον προσωπικό της Γολγοθά, η Ελπίδα θα καταλήξει να ακολουθήσει την Παναγία σε ένα διαφορετικό οδοιπορικό όταν πια όλα γύρω της θα είναι χαμένα για την ίδια.

Πρωταγωνιστούν η Γεωργία Ζωή στο ρόλο της Μήτηρ Θεού και οι Άννα Μωραΐτου, Ευτυχία Αργυροπούλου, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Χρήστος Ιντζέογλου (σε διπλή διανομή με τους Σταύρο Βόλκο & Πέτρο Τσαπαλιάρη), Ιωάννα Μαρμάρου / Ελένη Μαρμάρου (σε διπλή διανομή). Τα σκηνικά είναι του Παναγιώτη Γάκη, οι φωτισμοί του σκηνοθέτη και οι φωτογραφίες του Μάνου Βλαστού.

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα, 2103428650. Το Θέατρο είναι προσβάσιμο για ΑμεΑ.

 

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 20 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Το δάκρυ της Παναγίας… ένας ύμνος για τη Σμύρνη” τη Δευτέρα 27/3, ώρα 9 μ.μ. μέχρι την Παρασκευή 24/3, ώρα 3 μ.μ.


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση “Το δάκρυ της Παναγίας… ένας ύμνος για τη Σμύρνη” τη Δευτέρα 27/3, ώρα 9 μ.μ. είναι οι:
AIMILIA ZOUMI
KALOGEROPOULOS NIKOS
VOUTOU NIKOLETTA
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
ΒΕΡΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΙΟΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΒΡΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
ΚΑΤΕΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΕΡΟΥ
ΛΕΚΑΤΗ ΣΟΦΙΑ
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΝΕΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΑΡΑΝΟΥ ΕΥΗ
ΠΙΤΣΟΥΛΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΤΟΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΤΣΑΜΗ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Οι νικητές του διαγωνισμού «Το δάκρυ της Παναγίας… ένας ύμνος για τη Σμύρνη» θα ενημερωθούν μέσω email και θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Θεάτρου Αλκμήνη με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.