Διαγωνισμός "Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος»”"

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» του Ζουζέπ Μαρία Μιρό την Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 6 μ.μ. στο θέατρο Θησείον.

Ο Αργύρης Ξάφης πρωταγωνιστεί στον καταιγιστικό μονόλογο του Ζουζέπ Μαρία Μιρό "Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος” ερμηνεύοντας και αποκαλύπτοντας όλους τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες γύρω από το νεκρό σώμα ενός έφηβου αγοριού. Η Ζωή Ξανθοπούλου σκηνοθετεί το έργο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα και με σύμμαχο τη μοναδική ερμηνεία του Αργύρη Ξάφη, το μετουσιώνει σε ένα συγκλονιστικά αιχμηρό tour-de-force που πραγματεύεται την καταστροφή της ομορφιάς και τα βάθη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και επιθυμίας. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί στις 22 Μαρτίου στο θέατρο Θησείον.

Λίγα λόγια για το έργο
Το βραβευμένο έργο του Ζουζέπ Μαρία Μιρό "Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος” (Βραβείο BORN 2020 και Εθνικό Βραβείο Δραματουργίας 2022) ξεκινάει με την υποσημείωση "Γραμμένο για έναν ή μια ηθοποιό. Το φύλο του δεν ενδιαφέρει. Ούτε η ηλικία του. Ούτε η σωματική διάπλαση.” Ένας έφηβος, το πιο όμορφο αγόρι σε όλη την αγροτική περιοχή της Καταλονίας, βρίσκεται νεκρός στη μέση του πουθενά. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ξεδιπλώνεται η παθογένεια της κλειστής κοινωνίας μιας επαρχιακής πόλης στην οποία δε συμβαίνει ποτέ τίποτα. Παιδεραστία, ομοφοβία, ένοχα μυστικά, καταπιεσμένες ζωές κι ένα τραγούδι που ξυπνά τις πιο εφιαλτικές αναμνήσεις. Όσα δε λέγονται, οδηγούν στον αφανισμό των ηρώων, πραγματικό και υπαρξιακό. Ζωντανοί- νεκροί βυθισμένοι στους πόθους και στα ένστικτά τους, εγκλωβισμένοι στον καθωσπρεπισμό και σε στερεοτυπικές κατασκευές. Αλήθεια, πόσο συνένοχοι είμαστε όταν μένουμε απλοί θεατές αυτής της ανθρωποφαγίας;

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο Αργύρης Ξάφης υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ζωής Ξανθοπούλου και με όχημα τη βραβευμένη μετάφραση (Βραβείο Eurodram) της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ ερμηνεύει τον πολυπρόσωπο μονόλογο του Μιρόσαν μία εξορκιστική τελετουργία, εμβαθύνοντας στο τραγικό γεγονός της δολοφονίας του έφηβου αγοριού. Οι χαρακτήρες που υποδύεται παλεύουν με τις δικές τους επιθυμίες, αλλά και εκείνες που τους επιβάλλονται από τις καταπιεστικές κοινωνικές δομές μίας φαινομενικά δεμένης κοινότητας. Τη μουσική έχει συνθέσει ειδικά για την παράσταση ο Φώτης Σιώτας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Βασίλη Αποστολάτου.

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου©

Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, 2103255444.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» για την Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 6 μ.μ., μέχρι την Πέμπτη 4/4, ώρα 1 μ.μ.


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» για την Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 6 μ.μ. είναι οι:
 
PAPOULIAS DIMITRIS
STAMATIOU SOTIRIS
ΑΣΒΕΣΤΑ ΑΝΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΥΘΑΡΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΧΑΡΑΚΙΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
 
Οι νικητές του διαγωνισμού «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους στο χώρο του θεάτρου Θησείον (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, 2103255444) με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.

Οι προσκλήσεις δεν μεταφέρονται σε άλλη ημερομηνία.