Διαγωνισμός "Το Θαύμα του Μικρού Πρίγκηπα"

Κερδίστε προσκλήσεις για προβολή του CineDoc

Δυναμική επιστροφή για το CineDoc με ένα ντοκιμαντέρ που μας συστήνει σε μια αναπάντεχη ιστορία διάσωσης, όχι ανθρώπων, αλλά διαλέκτων και πολιτισμών. Διεκδικείστε τη θέση σας στην προβολή ενός ξεχωριστού ντοκιμαντέρ την Τετάρτη 13/3 στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Όλοι έχουμε διαβάσει το λατρεμένο βιβλίο «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Σαιντ-Εξιπερί, λίγοι όμως γνωρίζουμε την απίστευτη χρησιμότητα που έχει αποκτήσει σήμερα, χάρη στην ευρηματικότητα μερικών μεταφραστών. Στο ντοκιμαντέρ «Το Θαύμα του Μικρού Πρίγκηπα» της Μαριολέινε Μπούνστρα, μαθαίνουμε πώς το πιο μεταφρασμένο βιβλίο μετά τη Βίβλο χρησιμοποιείται σήμερα για να διασωθούν γλώσσες, διάλεκτοι και πολιτισμοί ανά την υφήλιο που βρίσκονται απέναντι στον κίνδυνο του αφανισμού. Από την έρημο της Σαχάρας, στις αχανείς χιονισμένες εκτάσεις της Φιλανδίας κι από τα γραφικά στενά του Παρισιού στις φτωχικές γειτονιές του ταραγμένου Ελ Σαλβαδόρ, εμπνευσμένοι μεταφραστές μιλούν για τους δικούς τους μικρούς πρίγκηπες και το βιβλίο που κατάφερε να είναι τόσο βαθιά προσωπικό και οικουμενικό την ίδια στιγμή.


Kερδίστε μία (1) από τις πέντε (5) διπλές προσκλήσεις για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Το Θαύμα του Μικρού Πρίγκηπα» στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Κολωνάκι, 2103398600) την Τετάρτη 13/3 στις 7.30 μ.μ.

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μια διπλή πρόσκληση για την προβολή ττου ντοκιμαντέρ «Το Θαύμα του Μικρού Πρίγκηπα» στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Κολωνάκι, 2103398600) την Τετάρτη 13/3 στις 7.30 μ.μ., είναι οι:


ANTONAKAKIS STELIOS

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 

ΑΥΛΩΝΙΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ 

ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΝΤΡΑΜΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ


Οι νικητές θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Γαλλικού Ινστιτούτου με επίδειξη της ταυτότητάς τους.