Διαγωνισμός "Το τραγούδι της Φλέρυς"

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση “Το τραγούδι της Φλέρυς” του Δημήτρη Οικονόμου την Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ. στο Θέατρο Σταθμός.

Το θεϊκό ταλέντο και ανθρώπινη φυσιογνωμία της Φλέρυς Νταντωνάκη που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στο ελληνικό πεντάγραμμο σκιαγραφούνται στην παράσταση «Το τραγούδι της Φλέρυς» που σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης, σε κείμενο είναι του βραβευμένου πεζογράφου Δημήτρη Οικονόμου. Η Φλέρυ Νταντωνάκη, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες που έβγαλε η χώρα μας. Έγινε η μούσα του Μάνου Χατζιδάκι τραγουδώντας μοναδικά "Τον Κύκλο του CNS", τον "Μεγάλο Ερωτικό", τις "Γειτονιές του Φεγγαριού", τον "Καπετάν Μιχάλη" και τα "Λειτουργικά". Η θεϊκή φωνή και η εύθραυστη ψυχή της συγκίνησαν τον Μάνο Καρατζογιάννη, ο οποίος μετά τις παραστάσεις "Για την Ελένη", για την Ελένη Παπαδάκη, "Φύλακας μιας Επανάστασης", για τον Γιάννη Βλαχογιάννη, και την ταινία του "Μελίνα Στοπ – Καρέ, αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα", σκηνοθετεί την Ελένη Κοκκίδου στην παράσταση "Το τραγούδι της Φλέρυς" για τη φωνή – φαινόμενο του ελληνικού τραγουδιού, τη Φλέρυ Νταντωνάκη.

"1985. Ρωμαϊκή Αγορά. Η τελευταία μεγάλη συναυλία της Φλέρυς Νταντωνάκη. Το καλλιτεχνικό γεγονός παίρνει τεράστιες διαστάσεις και το πλήθος είναι τόσο μεγάλο που παρακολουθεί τη συναυλία κρεμασμένο στα κάγκελα. Λίγο πριν την έναρξη, η Φλέρυ παθαίνει κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει κάποια ώρα μόνη της προσπαθώντας να συνέλθει και να βρει το κουράγιο που χρειάζεται. Πώς ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Ποιες ήταν οι αξίες της και ποιοι οι εφιάλτες της; Με αυτά τα δραματικά λεπτά, τις σκέψεις, τα συναισθήματά, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της τραγουδίστριας καταπιάνεται το έργο, αναζητώντας το όριο εκείνο ανάμεσα στην Τέχνη και τη θυσία. Την ιδιοφυία και το τίμημα".

Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Άσης Δημητρολοπούλου, η μουσική του Αντώνη Παπακωνσταντίνου και οι φωτισμοί του Άγγελου Παπαδόπουλου.

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή©

Σταθμός Θέατρο, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, 2105230267.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Το τραγούδι της Φλέρυς” για την Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ., μέχρι την Παρασκευή 17/3, ώρα 1 μ.μ.

 


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση “Το τραγούδι της Φλέρυς” για την Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 9 μ.μ. είναι οι:
GEORGIOU ANNA
ΒΑΛΑΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΤΣΟΒΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΑΝΘΟΥΣΑ
ΞΥΝΟΣ ΠΑΝΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΧΑΛΙΔΙΑ ΕΥΔΟΞΙΑ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ

Οι νικητές του διαγωνισμού «Το τραγούδι της Φλέρυς» θα ενημερωθούν μέσω email και θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Θεάτρου Σταθμός με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης.