Διαγωνισμός "Κερδίστε προσκλήσεις για δωρεάν προβολές του 1ου Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου"

Το «α» εξασφάλισε κωδικούς για πέντε διαδικτυακές προβολές του αφιερώματος Cinema made in Italy/Athens (12-22/2) που διεξάγεται στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικείστε τις ψηφιακές θέσεις σας στο φεστιβάλ.

Τις διαδικτυακές πύλες του έχει ανοίξει το 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου - Cinema made in Italy/Athens (12-22/2), το οποίο είναι αφιερωμένο σε 16 ταινίες του μοντέρνου σινεμά της γειτονικής χώρας κι οι οποίες προβάλλονται στη ψηφιακή πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (online.tainiothiki.gr).

Μεταξύ των ταινιών της διοργάνωσης ξεχωρίζει η ταινία έναρξης του φεστιβάλ, το ντοκιμαντέρ «Η Επανάσταση Είμαστε Εμείς» (Ιλάρια Φρέτσια), το οποίο καταγράφει την καλλιτεχνική άνθιση που σημειώθηκε στην Ιταλία την περίοδο 1967-1977. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δεκαετίας, βρέθηκαν στη χώρα ριζοσπαστικοί καλλιτέχνες όπως οι Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Γιόζεφ Μπόις, Χέρμαν Νιτς αλλά και ο Έλληνας Γιάννης Κουνέλλης. Ταυτόχρονα πρόκειται για την εποχή που ακμάζει η arte povera, δηλαδή η τάση αμφισβήτησης της εμπορικότητας της τέχνης εν γένει, με τη χρήσει μεταξύ άλλων φθηνών υλικών στα παραγόμενα έργα.

Ως προς το κυρίως πρόγραμμα του αφιερώματος, εφιστούμε την προσοχή σε δύο ταινίες με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Έλιο Τζερμάνο. Πρώτα την ταινία «Μακριά απ’ τον Κόσμο» (Τζόρτζιο Ντιρίτι), στην οποία ο ηθοποιός δίνει μια σαρωτική ερμηνεία στο ρόλο του αληθινού ζωγράφου Αντόνιο Λιγκάμπουε. Ο αταξινόμητος καλλιτέχνης έζησε μια δύσκολη ζωή, μεταξύ φτώχειας, ψυχολογικών προβλημάτων και βίαιων ξεσπασμάτων, προτού αναγνωριστεί ως ένας από τους καλύτερους στον κλάδο του. Ο Ιταλός ηθοποιός βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στο περσινό φεστιβάλ Βερολίνου.

Έπειτα, βρίσκουμε τον Τζερμάνο σε μια ακόμα ταινία που διακρίθηκε στην Μπερλινάλε, για το σενάριό της, το «Παραμύθια με Άσχημο Τέλος» (Φάμπιο & Νταμιάνο Ντ’Ινοτσέτζο). Στα περίχωρα της Ρώμης οικογένειες με διαφορετικό οικονομικό φόντο υποφέρουν από τον καύσωνα. Ανάμεσά τους επικρατεί μια φαινομενική φιλική διάθεση, ωστόσο κάτω από την επιφάνεια σιγοβράζουν ταξικά απωθημένα, φυλετικές προκαταλήψεις και αρρενωπότητες που ξεσπούν ανεξέλεγκτα. Αθώα θύματα τα παιδιά, τα οποία οργισμένα σκαρφίζονται ένα αδιανόητο και καταστροφικό σχέδιο για να ξεσπάσουν.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, τις ταινίες, τα webinars, αλλά και τους διαγωνισμούς που «τρέχουν», θα βρείτε εδώ

Για να παρακολουθήσετε τις ταινίες ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:
- Επισκεφτείτε την πλατφόρμα της Ταινιοθήκης online.tainiothiki.gr. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό πραγματοποιήστε «Sign In».
- Εναλλακτικά δημιουργήστε νέο στο «Create Account».
- Επιλέγετε την ταινία της προτίμησής σας και πατάτε για αγορά «Rent». Στο βήμα της πληρωμής συμπληρώνετε τον κωδικό (promo code) στο ειδικό πεδίο αντί για τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας.
- Το ποσό μηδενίζεται και μπορείτε να δείτε την ταινία δωρεάν.
- Ο κωδικός σας είναι: εδώ συμπληρώνετε τον μοναδικό κωδικό voucher.
- Κάθε κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μια ταινία.
- Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες προς θέαση από τις 12 μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου.
- Από όταν ξεκινήσετε την αναπαραγωγή, πατώντας «Play», έχετε 30 ώρες για να ολοκληρώσετε τη θέαση της κάθε ταινίας.
- Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους, πατάτε το κουμπί CC που βρίσκεται κάτω δεξιά.
Εάν χρειαστείτε βοήθεια, παρακαλώ ανατρέξτε εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας στο pr2@tainiothiki.gr


Για να κερδίσετε έναν (1) κωδικό για δωρεάν προβολή μίας (1) ταινίας του 1ου Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου - Cinema made in Italy/Athens (12-22/2), συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 17/2 (12 μ.) και τα ονόματα θα ανακοινωθούν λίγο μετά το τέλος του στο athinorama.gr

Οι τυχεροί που κερδίζουν από έναν (1) κωδικό για δωρεάν προβολή μίας (1) ταινίας του 1ου Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου - Cinema made in Italy/Athens (12-22/2), είναι οι:

PEFANI STELLA
ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΟΥΛΟΥΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ
ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ

Οι νικητές θα παραλάβουν τον κωδικό τους μέσω email.