Διαγωνισμός "25ες «Νύχτες Πρεμιέρας»"

Το αθηνόραμα εξασφάλισε για τους αναγνώστες του 20 διπλές προσκλήσεις για τη μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της πόλης. Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τη θέση σας σε μία από τις παρακάτω προβολές του επετειακού 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

«Νέα Λιθουανία» (Καρόλις Καουπίνις, 2019).  Δαναός 1, 20/9, 20.00 – 5 διπλές

Λιθουανία, τέλη της δεκαετίας του ’30. Ένας γεωγράφος προτείνει στην κυβέρνηση της, εδαφικά απειλούμενης από την Πολωνία, χώρας το ριζοσπαστικό σχέδιο μιας «νέας Λιθουανίας» σε κάποια άλλη περιοχή του πλανήτη! Μια απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία έρχεται στο φως μετά από ένα σαρδόνιο ντεμπούτο που συγγενεύει αισθητικά με τον «Ψυχρό Πόλεμο» του Πάβελ Παβλικόφσκι, προσθέτοντας σε αυτόν την υπόγεια ειρωνεία και τον πολιτικό σουρεαλισμό.

«Η Μεγάλη Νύχτα της Νάπολης» (Κλαούντιο Τζιοβανέσι, 2019). Δαναός 1, 21/9, 22.00 – 5 διπλές

Μια χούφτα 15χρονων Ναπολιτάνων που ονειρεύονται να γίνουν μέλη της Καμόρα αρπάζουν την ευκαιρία και αναλαμβάνουν τα ηνία της γειτονιάς, όταν μια αστυνομική επιχείρηση δημιουργεί προσωρινά κενό εξουσίας στην περιοχή. Στα χνάρια του περιβόητου «Γόμορρα», και με την υπογραφή του επικηρυγμένου από τη Μαφία συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο, έρχεται ένα γκανγκστερικό δράμα που σφύζει από νεανική παρόρμηση και σκηνοθετική αυτοπεποίθηση. Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Παρουσία του σκηνοθέτη.

«Taipei Story» (Έντουαρντ Γιανγκ, 1985). Odeon Όπερα, 23/9, 22.00 – 5 διπλές

Συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Γιανγκ και τον μέγιστο Ασιάτη δημιουργό Χου Χσιάο Χσιεν, ο οποίος εδώ συνυπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί, αυτό το ορόσημο του ταϊβανέζικου σινεμά παρακολουθεί πώς οι κατακλυσμιαίες αλλαγές στην πραγματικότητα μιας χώρας και μιας πόλης παγιδευμένης ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, επιδρούν σαρωτικά στη ζωή ενός ζευγαριού και ενός ευρύτερου συνόλου ανθρώπων. Από τις αγαπημένες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε.

«Στο Φως του Φεγγαριού» (Γέρζι Σκολιμόφσκι, 1982). Ιντεάλ, 25/9, 19.15 – 5 διπλές

Σε έναν από τους ωραιότερους ρόλους του, ο Τζέρεµι Άιρονς υποδύεται έναν Πολωνό εργάτη που δουλεύει στο Λονδίνο, µαζί µε τρεις συµπατριώτες του. Μόλις πληροφορείται ότι στη χώρα του έγινε πραξικόπηµα, κάνει οτιδήποτε µπορεί προκειµένου να µη µάθουν τίποτα οι σύντροφοί του. Από το πανέξυπνο αυτό εύρηµα ο σπουδαίος Γέρζι Σκολιµόφσκι αντλεί µια κωµικοτραγική και βαθιά ανθρώπινη ιστορία για µια χούφτα ηρώων που αποµένουν ξαφνικά χωρίς πατρίδα. Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών για ένα από τα διαµάντια των κινηµατογραφικών 80s. Παρουσία του σκηνοθέτη.


Για να κερδίσετε μία (1) από τις είκοσι (20) διπλές προσκλήσεις για τις επιλεγμένες προβολές των 25ων «Νυχτών Πρεμιέρας» συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μια διπλή πρόσκληση ειναι οι εξής:


Για την προβολή «Νέα Λιθουανία» (Καρόλις Καουπίνις, 2019).  Δαναός 1, 20/9, 20.00:


ΑΡΓΥΡΟΠΑΙΣ ΣΟΦΙΑ

ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

ΓΚΑΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΑΡΑΚΙΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΣΔΡΑΛΗ ΕΛΕΝΗ


Για την προβολή «Η Μεγάλη Νύχτα της Νάπολης» (Κλαούντιο Τζιοβανέσι, 2019). Δαναός 1, 21/9, 22.00:


ΓΡΟΥΜΠΟΣ NΙΚΟΣ

ΔΙΑΒΑΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΜΕΜΟΣ 

ΤΣΙΩΤΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ 


Για την προβολή «Taipei Story» (Έντουαρντ Γιανγκ, 1985). Odeon Όπερα, 23/9, 22.00:


ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΑΜΑΛΙΑ

ΚΟΥΜΑΡΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΜΑΡΕΛΗ

ΠΙΤΑΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΡΟΝΤΗΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Για την προβολή «Στο Φως του Φεγγαριού» (Γέρζι Σκολιμόφσκι, 1982). Ιντεάλ, 25/9, 19.15:


ΜΠΑΡΑΚΟΥ ΑΝΘΗ

ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΣ 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ ΔΑΝΑΗ

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Οι νικητές θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του εκάστοτε κινηματογράφου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της προβολής με επίδειξη της ταυτότητάς τους.