Διαγωνισμός "Γίνε μέλος της κριτικής επιτροπής του «α» στο 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου"

Το «α» θέλει εσένα για να συγκροτήσει την πενταμελή κριτική επιτροπή των αναγνωστών του

Το «α» θέλει εσένα για να συγκροτήσει την πενταμελή κριτική επιτροπή των αναγνωστών του, η οποία θα παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος ώστε να αποφασίσει σε ποια από αυτές θα απονεμηθεί το βραβείο κοινού του 33ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (25/11-4/12).

Φέτος το φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά διαδικτυακά και δωρεάν, μέσω της πλατφόρμας Cinesquare (https://cinesquare.net). Στο φετινό πρόγραμμα δίνεται έμφαση στον ελληνικό κινηματογράφο, μέσα από δύο αφιερώματα. Αρχικά, στην ενότητα «Παράδεισος στη Δύση;», όπου απεικονίζεται το μεταναστευτικό ζήτημα μέσα από το βλέμμα Ελλήνων σκηνοθετών. Μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν είναι το «Απ’ το Χιόνι» (1993) του Σωτήρη Γκορίτσα και η «Πλατεία Αμερικής» (2016) του Γιάννη Σακαρίδη , αλλά και στο τμήμα «Δεύτερη ευκαιρία» όπου παρουσιάζονται ταινίες οι οποίες παρέμειναν λίγες εβδομάδες στις μαρκίζες των κινηματογράφων. Όπως για παράδειγμα, η «Νορβηγία» (2014) του Γιάννη Βεσλεμέ και το «Smac» (2015) του Ηλία Δημητρίου. Παράλληλα, ετοιμάζεται ένα σύντομο αφιέρωμα στα εξαιρετικά φιλμ του Τάκη Κανελλόπουλου («Εκδρομή», «Ουρανός», «Ρομαντικό Σημείωμα»). Τέλος, στο πρόγραμμα βρίσκεται μια ειδική ενότητα τριών αγαπημένων ταινιών του σπουδαίου σκηνοθέτη της νουβέλ βαγκ Ερίκ Ρομέρ («Ιστορίες του Καλοκαιριού», «Η Μαρκησία του Ο», «Η Πωλίν στην Παραλία»).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να έχουν τις απαιτούμενες ελεύθερες ώρες ώστε να παρακολουθήσουν τις ταινίες του φεστιβάλ, από την Τετάρτη 25/11 έως την Παρασκευή 4/12.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητος ο αριθμός τηλεφώνου σας, ώστε να επικοινωνήσουμε σε περίπτωση που επιλεγείτε. Μπορείτε να τον προσθέσετε κατά την εγγραφή σας το MyAthinorama ή εάν έχετε ήδη λογαριασμό να τον συμπληρώσετε στη σελίδα χρήστη.

 


Για να διεκδικήσετε μία (1) από τις πέντε (5) θέσεις της κριτικής επιτροπής του «α» στο 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (25/11-4/12) συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 20/11 (3 μ.μ.) και τα ονόματα θα ανακοινωθούν λίγο μετά το τέλος του στο athinorama.gr.

Οι τυχεροί που κερδίζουν απο μια θέση για την κριτική επιτροπή του «α» στο 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (25/11-4/12)ειναι οι :

ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
ΞΕΝΟΦΩΝ ΛΑΛΙΩΤΗΣ 
ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
ΠΛΥΤΑΣ ΝΙΚΟΣ 
ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 

Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν, ως μέλη της επιτροπής.