Διαγωνισμός "Κτήμα Σκούρα"

Επισκεφθείτε το Κτήμα Σκούρα Σάββατο 31 Αυγούστου & Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις «Μεγάλες Μέρες Νεμέας» 2019 και κερδίστε ένα ξεχωριστό δώρο!

Είναι αισίως δεκαπέντε χρόνια που ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας έχει καθιερώσει τον θεσμό «Μεγάλες Μέρες Νεμέας» στις αρχές του Σεπτέμβρη, για να γιορτάζει μαζί με τους φίλους του Αγιωργίτικου τον τρύγο του δημοφιλούς σταφυλιού. Πληθώρα εκδηλώσεων με πρωταγωνιστή το κρασί οργανώνονται σε όλα τα οινοποιεία αλλά και στην πόλη της Νεμέας. Το "Κτήμα Σκούρα" συμμετέχει δυναμικά με πολλές εκδηλώσεις έχοντας σαν βάση τις γευσιγνωσίες στα λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά του, σε νέες και παλαιές εσοδειές, καθώς και ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του. Ειδικότερα το Σάββατο 31/8 θα γίνει παρουσίαση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και κατόπιν βραδιά όπερας στον βαρελώνα του οινοποιείου με τη σοπράνο Ειρήνη Τζαμτζή σε συνδιοργάνωση με την εταιρία United We Fly στον βαρελώνα ∙ θα ακολουθήσει δεξίωση στη βεράντα του οινοποιείου με μπουφέ βασισμένο στα προϊόντα των εταιριών-μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με θέα στον αμπελώνα. Την Κυριακή 1/9 ο σκιτσογράφος Κώστας Βούλγαρης όλη την ημέρα θα σκιτσάρει όποιον το θελήσει. Επίσης το τραπέζι του πινγκ πονγκ θα είναι διαθέσιμο για τους φίλους του αθλήματος.

Κτήμα Σκούρα

Πρωταγωνιστής της γιορτής θα είναι το νέο εξαιρετικό ροζέ κρασί του Κτήματος, το «Peplo». Οινοποιημένο χωριστά κατά το 1/3 σε  βαρέλια ακακίας (Αγιωργίτικο), ανοξείδωτες δεξαμενές (Syrah) και πήλινους αμφορείς (Μαυροφίλερο), παραμένει με τις οινολάσπες του για να αποκτήσει πολυπλοκότητα, και στη συνέχεια αναμιγνύεται, εμφιαλώνεται και πρωτοπορεί πολύ νόστιμα. Το «Peplo» είναι ένα πολύ ωραίο κρασί που καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά τη φρεσκάδα και την ωριμότητα. Η κομψότητα είναι γραμμένη στο DNA του και μοσχοβολάει τριαντάφυλλο και γιασεμί, ανανά και πεπόνι. Οι γουλιές του είναι γεμάτες από τα αρώματα της μύτης, ενισχυμένα όμως με ευωδιές λέμονγκρας με μια  καραμελάτη αίσθηση στο στόμα του φρεσκάρεται από ωραία λεμονάτη οξύτητα. Το Peplo είναι άψογο ως απεριτίφ και του ταιριάζουν πολύ τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή, τα μπαρμπούνια και οι σάλτσες με ντομάτα.  

Κτήμα Σκούρα

 


Δύο νικητές – θα αναδειχθούν με κλήρωση ανάμεσα σε όσους στείλουν σωστές απαντήσεις, οι οποίοι θα κερδίσουν από μία φιάλη magnum του «Peplo» στο διαγωνισμό του Κτήματος Σκούρα.  Η δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι μέχρι και την Δευτέρα 2/9/2019, στις 12.00 μ.μ. 

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μια φιάλη magnum του «Peplo» του Κτήματος Σκούρα ειναι οι:


KARANIKOLAOU ANNA

ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ


Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω email για πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή του δώρου τους.