Διαγωνισμός "Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών"

Κερδίστε 30 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών» του Ιωσήφ Βιβιλάκη την Παρασκευή 14/2 στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Πόσοι ξέρουμε ότι η Φιλοθέη έχει πάρει το όνομά της από μια ζωντανή ύπαρξη, τη Φιλοθέη Μπενιζέλου, μια αρχοντοπούλα των Αθηνών που έγινε μοναχή και στη συνέχεια η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία; Η ζωή της έχει καταγραφεί σε λαϊκό συναξάρι στην οθωμανική Αθήνα του 16ου αιώνα που έδωσε στον Ιωσήφ Βιβιλάκη το υλικό για το έργο «Φιλοθέη η Αρχοντοπούλα των Αθηνών» που ανεβάζει για έξι μόνο παραστάσεις στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Ειδικά γραμμένο από το συγγραφέα και σκηνοθέτη για τους παίκτες σκιών Άθω Δανέλλη και Νικόλα Τζιβελέκη, χρησιμοποιεί έναν αφηγηματικό τρόπο λειτουργικό, κοντινό στη σημερινή πραγματικότητα και άκρως γοητευτικό. Μουσικοί και παίκτες σκιών εμψυχώνουν χειροποίητες φιγούρες και ζωντανεύουν την περιπετειώδη ζωή της ασυμβίβαστης αρχοντοπούλας που κατέληξε αγία.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς, 2104143310-20.


Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 30 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών» την Παρασκευή 14/2 στις 9 μ.μ. μέχρι την Πέμπτη 13/2, ώρα 1 μ.μ.

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών» του Ιωσήφ Βιβιλάκη την Παρασκευή 14/2 στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς), είναι οι:

ANAGNOSTOPOULOU ANGELA 
PIANOY NIKOLETTA 
ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΜΑΝΟΣ 
ΓΕΡΟΓΙΩΡΓΗ ΜΑΡΙΑ 
ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
ΔΗΜΟΒΕΛΗΣ ΔΗΜΟΒΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ 
ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 
ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 
ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
ΜΗΤΡΟΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 
ΜΠΙΛΙΑΡΔΗ ΡΟΔΟΠΗ 
ΜΠΙΤΣΑΝΗ ΣΟΦΙΑ 
ΞΙΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 
ΠΕΤΡΕΣΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΑΝΑ 
ΡΑΓΚΟΥ ΚΛΕΟΝΙΚΗ 
ΣΑΚΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 
ΣΑΜΑΡΑ ΕΛΕΝΑ 
ΣΕΡΕΠΙΣΟΥ ΜΑΡΙΑ 
ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ ΕΥΑΝΝΑ 
ΤΟΥΜΠΕΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 
ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ 
 
Οι νικητές θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του θεάτρου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της παράστασης με επίδειξη της ταυτότητάς τους.