Διαγωνισμός "Φουέντε οβεχούνα"

Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Φουέντε οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. στο Εθνικό Θέατρο.

Την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου καταλαμβάνει η ταλαντούχα Ελένη Ευθυμίου που εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με το διαχρονικό έργο του Ισπανού συγγραφέα Λόπε δε Βέγα, «Φουέντε Οβεχούνα», σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ. Η άφιξη του Διοικητή Φερνάν Γκόμεθ στο μέχρι τότε ήσυχο χωριό Φουέντε Οβεχούνα και η αυταρχική του συμπεριφορά ενώνει τους κατοίκους σε μια γροθιά καταδεικνύοντας την αξία της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει η ατομικότητα. Ιδιαίτερα επίκαιρο, το αντιπροσωπευτικό έργο του ισπανικού μπαρόκ που δημοσιεύτηκε το 1619, αποτυπώνει τις έντονες κοινωνικές και πολιτικές ανακατατάξεις της εποχής του συγγραφέα. Πηγή έμπνευσης του πολυγραφότατου Λόπε δε Βέγα αποτέλεσε το γραμμένο τέσσερις δεκαετίες πριν από το έργο του Χρονικό του Fray Francisco de Rades y Andrada, το οποίο περιγράφει ένα ιστορικό γεγονός του 1476 με πρωταγωνιστή ολόκληρο το χωριό Φουέντε Οβεχούνα. Πρωταγωνιστούν οι Μπάμπης Γαλιατσάτος, Μαρία Γεωργιάδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Θανάσης Δήμου, Θανάσης Ζερίτης, Δημήτρης Κίτσος, Χρήστος Κοντογεώργης, Γιώργος Κριθάρας, Μαρία Σαββίδου, Νάνσυ Σιδέρη, Ελένη Στεργίου, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χατζόπουλος, κ.ά.

Εθνικό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή), Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Κέντρο, 2105288170, Covid free χώρος.


Οι νικητές που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Φουέντε οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. στο Εθνικό Θέατρο.
LINARA ROULA
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΜΑΝΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΙΑ
ΓΟΥΛΑΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ
ΓΡΟΥΜΠΟΣ NΙΚΟΣ
ΔΡΕΛΙΩΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΑΛΙΚΑ ΑΡΓΥΡΩ
ΣΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΣΙΤΣΙΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΧΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Προκειμένου οι νικητές να παραλάβουν τις προσκλήσεις τους θα πρέπει να αποστείλουν το ονοματεπώνυμο και το email τους στο promodept@n-t.gr.

 Το Εθνικό Θέατρο λειτουργεί αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του Covid 19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Κατά την είσοδο των θεατών στο χώρο θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών, όπως αυτός ορίζεται από την κυβέρνηση.