Διαγωνισμός "Κιντσούγκι"

Κερδίστε αντίτυπα του νέου βιβλίου της Αντιγόνης Ζόγκα, μια συρραφή έξι ιστοριών με χαρακτήρες που προσπαθούν, χτυπημένοι και ραγισμένοι, να συνδέσουν ξανά τα κομμάτια τους.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της αρχαίας ιαπωνικής τεχνικής κιντσούγκι, ό,τι χαλάει ξαναφτιάχνεται. Από τα τέλη του 15ου αιώνα, όταν ένας Ιάπωνας σαμουράι έσπασε το αγαπημένο του φλιτζάνι και θέλησε να το επισκευάσει, στη χώρα της μακρινής ηπείρου εφευρέθηκε τρόπος για να επισκευάζονται τα σπασμένα κεραμικά: χρησιμοποιώντας μείγμα χρυσού τα κομμάτια επανασυνδέονται και, μάλιστα, το σκεύος αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία, όχι μόνο λόγο του πολύτιμου υλικού αλλά και της συναισθηματικής φόρτισης, της ιστορίας που πλέον φέρει. Έξι χαρακτήρες –χτυπημένοι, εύθραυστοι και ραγισμένοι– μαζεύουν τα κομμάτια τους και προσπαθούν να τα ενώσουν για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, στο νέο βιβλίο της Αντιγόνης Ζόγκα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Ένας διανοούμενος καουμπόι στην ουρά του ΟΑΕΔ. Μια κόρη καβουράκι που πενθεί. Μια ανδρόγυνη μαμά σε ορφανοτροφείο. Ένας μικρός εχθρός σε μια μεγάλη πολυεθνική. Μια τεθλιμμένη Χαρά στον κόσμο του Tinder. Ένα έθνος υπό επήρεια. Έξι διηγήματα από την Ελλάδα των τελευταίων χρόνων, την Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, των «Αγανακτισμένων» και των capital controls, της απαξίωσης και της υποκρισίας, των υψηλών αυτοκτονιών και της παραίτησης.


Το «αθηνόραμα», σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ιωλκός, διοργανώνουν διαγωνισμό. Δηλώστε συμμετοχή έως την Τρίτη 6/8 ώρα 13:00 και μπείτε στην κλήρωση για πέντε (5) αντίτυπα του νέου βιβλίου της Αντιγόνης Ζόγκα, «Κιντσούγκι».

Οι τυχεροί που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του νέου βιβλίου της Αντιγόνης Ζόγκα, "Κιντσούγκι", από τις εκδόσεις Ιωλκός ειναι οι:

ΑΕΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΡΓΥΡΟΠΑΙΣ ΣΟΦΙΑ
ΒΑΡΟΥΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΣΟΦΙΑ

Οι νικητές θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τα γραφεία μας (Λ.Μεσογείων 2-4, Πύργος Αθηνών, κτίριο Β, 9ος όροφος) από την Τετάρτη 7/8 - 23/8 (10:30 -17:30) με επίδειξη της ταυτότητάς τους.