Διαγωνισμός "30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ"

Απαντήστε στις ερωτήσεις του διαγωνισμού και διεκδικήστε μιά από τις δύο magnum φιάλες 1,5λτ "Μέγας Οίνος" που προσφέρει το Κτήμα Σκούρα για να γιορτάσει τα 30 χρόνια του εμβληματικού του κρασιού.

Το 2020 είναι μια σημαδιακή χρονιά για το Κτήμα Σκούρα αλλά και για την σύγχρονη ελληνική οινοποιία καθώς κυκολοφορεί η 30ή σοδειά ενός κρασιού εμβληματικού σαν τον «Μέγα Οίνο». Επιστρέφοντας στην πατρίδα μετά από οινολογικές σπουδές στη Dijon ο Γιώργος Σκούρας , είχε την έμπνευση να παντρέψει το Αγιωργίτικο με το Cabernet Sauvignon, επηρεασμένος και από το ρηξικέλευθο πνεύμα των Super Tuscans στη γειτονική Ιταλία, να βγει με διάθεση καινοτομίας έξω από το μονοπάτι των ΟΠΑΠ και να δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη τότε Super Νεμέα, όντας από τούς πρωταγωνιστές της επανάστασης του ελληνικού κρασιού . Η ιστορία τον δικαίωσε, καθώς ο «Μέγας Οίνος» κυκλοφορώντας την30ή του σοδειά του 2016, είναι πλέον καταξιωμένος ως ένα από τα πιο εμβληματικά κρασιά της Ελλάδας όντας τώρα οίνος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Στην ποικιλιακή του σύνθεση κυριαρχεί το Αγιωργίτικο (80%) δίνοντας του μυρωδάτη στρογγυλάδα με φρουτώδη συμπύκνωση ενώ το Cabernet Sauvignon(20%) του δίνει δομή, δύναμη και στόφα. Το Αγιωργίτικο προέρχεται από παλιά αμπέλια ηλικίας 32 έως 68 χρόνων από το Γυμνό της Νεμέας σε υψόμετρο 700 μέτρων, ενώ το Cabernet από αμπελώνες 38 ετών στην Ορεινή Κορινθία στο ίδιο υψόμετρο. Το έδαφος είναι κυρίως πετρώδες και τα αμπέλια έχουν μικρές στρεμματικές επιδόσεις που δεν ξεπερνούν τα 500 κιλά το στρέμμα. Μετά την οινοποίησή του χωριστά για κάθε ποικιλία, το κρασί ωριμάζει σε καινούρια γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες εκ των οποίων 4 με τις οινολάσπες του, και μετά την εμφιάλωση παραμένει για 6 μήνες στο κελάρι του Kτήματος. Τα δυο σταφύλια μαζί, καταλήγουν στη δυναμική αρμονία ενός εξαιρετικού κρασιού με μεγάλη επίγευση και πολύ μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.

Το 2016 βάφει το ποτήρι με χρώμα πορφυρό και έντονο. Το μυρίζεις και νιώθεις τη συμπύκνωση του ώριμου βατόμουρου και του μαύρου κερασιού με το σιρόπι του, μαζί με άφθονο πιπέρι και νότες καπνού και δέρματος που δίνουν το μέτρο της αρωματικής του πολυπλοκότητας. Οι γουλιές του έχουν μεταξωτή φινέτσα, σθένος με ραφινάτες τανίνες που μουδιάζουν ηδονικά το στόμα, έντονο φρούτο καρυκευμένο με πιπέρι, μια ωραία οξύτητα να ισορροπεί το γλυκόπιοτο αλκοόλ και η πολυσύνθετη επίγευσή του επίγευσή κρατάει πολύ.
Θα το χαρείτε πίνοντάς το με ώριμα κίτρινα τυριά, κρεατικά στη σχάρα και χειμωνιάτικα μαγειρευτά. Αξίζει να ψάξετε στο οινοποιείο και σε καλές κάβες για κάποιες πολύ καλές παλιές χρονιές σαν το 2001, 2006, 2008, 2010, 2011 και 2014 λ.χ., και να το απολαύσετε σε μια συναρπαστική κάθετη δοκιμή διαφορετικών χρονιών.


Δύο νικητές – θα αναδειχθούν με κλήρωση ανάμεσα σε όσους στείλουν σωστές απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις – θα κερδίσουν από μία φιάλη magnum "Μέγας Οίνος" 1,5λτ.Η δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι  μέχρι και την Πέμπτη 3/12/2020, στις 12.00 μ.μ. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην παρούσα σελίδα.

Οι τυχεροί που απάντησαν σωστά στις ερωτήσεις του διαγωνισμού και κερδίζουν απο μια φιάλη magnum "Μέγας Οίνος" 1,5λτ, ειναι οι:

ΓΡΟΥΜΠΟΣ NΙΚΟΣ 
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΙΟΛΕΤΤΑ 

Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email με πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή του δώρου τους. 

Οι σωστές απαντήσεις είναι:

Η ποκιλιακή σύνθεση του "Μέγα Οίνου" είναι: Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon
Ποια είναι η πρώτη σοδειά του "Μέγα Οίνου"; 1986