Διαγωνισμός "Ολεάννα"

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. και την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 9.15 μ.μ., από 5 διπλές προσκλήσεις αντίστοιχα, στο Θέατρο Αργώ.

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου προτείνει σε μια φοιτήτριά του, που ανησυχεί για τις εξετάσεις, ιδιαίτερα μαθήματα. Η συμφωνία τους εξελίσσεται σε ένα βίαιο παιχνίδι εξουσίας. Αυτή είναι με λίγα λόγια η υπόθεση της «Ολεάννας» του Ντέιβιντ Μάμετ που σκηνοθετεί ο Φίλιππος Σοφιανός στη σκηνή του θεάτρου Αργώ, την οποία μοιράζεται με τη Μαριλένα Λιακοπούλου. Γραμμένη το 1992, η «Ολεάννα» ανέβηκε ένα χρόνο αργότερα στο διεθνούς φήμης Royal Court Theatre σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Νόμπελ Χάρολντ Πίντερ. To 1994 o ίδιος ο Μάμετ μετέφερε το έργο του και στον κινηματογράφο με τον ομώνυμο τίτλο. Τριάντα χρόνια μετά, το έργο έρχεται πιο επίκαιρο από ποτέ για να μιλήσει για τις σχέσεις εξουσίας και τη σεξουαλική παρενόχληση μέσα από την έντεχνη σκιαγράφηση των σχέσεων που αναπτύσσονται ανάμεσα στα φύλα και της αδυναμίας τους να επικοινωνήσουν μέσω του λόγου. Όπως γράφει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Φίλιππος Σοφιανός: «Το έργο είναι μια μηχανή παραγωγής ερωτημάτων που εν έτει 2021 παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος τόσο απενοχοποιημένα να γκρεμίζει το μέλλον ενός άλλου; Πόσο επηρεάζει η συλλογικότητα την ατομική συνείδηση; Πώς μπορεί μια φιλική χειρονομία να μεταφραστεί σε παρενόχληση; Μήπως στην πραγματικότητα είναι; Μήπως η εξουσία την κάνει να είναι; Η «Ολεάννα» θεωρείται ένα από τα πιο προκλητικά κείμενα του Μάμετ. Οι κριτικοί αντιμετώπισαν το έργο ως μια δεξιά πολεμική ενάντια στην πολιτική ορθότητα, ενώ για τους αριστερούς ο Μάμετ έγινε σύμβολο της τοξικής αρρενωπότητας. Σήμερα, όμως, μετά το ξέσπασμα του ελληνικού #MeToo, ίσως είμαστε πλέον έτοιμοι για μία εκ νέου ανάγνωση».

Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, 2105201684-5.

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ολεάννα» την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. και την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 9.15 μ.μ. μέχρι τη Δευτέρα 6/12, ώρα 12 μ.


Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. και την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 9.15 μ.μ., από 5 διπλές προσκλήσεις αντίστοιχα, στο Θέατρο Αργώ είναι οι:

ΑΡΑΒΑΝΗ ΘΕΟΤΙΜΗ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΑΚΗΣ
ΓΑΡΙΔΑ ΕΛΕΝΗ ΓΑΡΙΔΑ
ΚΛΕΙΔΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΛΕΜΟΝΗ ΜΑΝΤΩ
ΛΥΤΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ

Οι νικητές του διαγωνισμού «Ολεάννα» θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του Θεάτρου Αργώ λίγη ώρα πριν την έναρξη της παράστασης με την ταυτότητά τους, αφού πρώτα έρθουν σε επικοινωνία στο 2105201684 για να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους από τις 6 έως τις 10 μ.μ. μέχρι την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στις 10 μ.μ.

Το Θέατρο Αργώ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και οι κανονισμοί λειτουργίας του συμμορφώνονται με την τρέχουσα νομοθεσία.
Ως εκ τούτου λειτουργεί ως covid free χώρος με πληρότητα 100% και υποδέχεται θεατές που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο θεατών (από 12 ετών και άνω) στον χώρο του θεάτρου, γίνεται έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Η προσέλευση ανήλικων έως 11 ετών προϋποθέτει την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης των γονέων για τη διενέργεια self test.