Διαγωνισμός "Πασού"

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Πασού» του Στέφανου Παπατρέχα την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Άβατον.

Μετά το έργο του «Φροσύνη», πάνω στο ιστορικό πρόσωπο-θρύλο των Ιωαννίνων που πνίγηκε με διαταγή του Αλί Πασά στη λίμνη Παμβώτιδα λόγω του παράνομου έρωτά της με τον γιο του Μουχτάρ, που επαναλαμβάνεται στο θέατρο Άβατον από 17 Φεβρουαρίου, ο Στέφανος Παπατρέχας ανεβάζει την «Πασού», σε σκηνοθεσία του ιδίου και του Λάζαρου Βαρτάνη. Μέσα από τον μονόλογο που ερμηνεύει η Σύνθια Μπατσή, βλέπουμε την ιστορία της κυρά-Φροσύνης από τη ματιά του θύτη, του ηθικού αυτουργού του θανάτου της.

Ο λόγος για την Πασού, την απατημένη σύζυγο του Μουχτάρ, υπεύθυνη για τον πνιγμό της Φροσύνης και άλλων 16 γυναικών στη λίμνη των Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού, μια ηθοποιός καλείται να ετοιμάσει ένα μονόλογο πάνω στην Πασού, την ηθική αυτουργό του θανάτου της κυρα-Φροσύνης. «Ψάχνει ό,τι υλικό υπάρχει για εκείνη. Συνομιλεί με όλα τα πρόσωπα της ζωής της και μέσα από τη ζήλια, το μίσος, την απόρριψη, αντιμέτωπη συνεχώς με το φάντασμα της Φροσύνης, φτάνει στο χείλος του γκρεμού της.

Τι ωθεί μια γυναίκα στην απόγνωση; Τι την οδηγεί να πνίξει 17 γυναίκες σε μια λίμνη; Τι σκέφτεται; Πόσο ελεύθερη είναι μια πριγκίπισσα; Τι αισθάνεται; Ποια είναι; Ποια είναι τελικά η Πασού;». Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Έλλη Εμπεδοκλή και τη μουσική η Σίσσυ Βλαχογιάννη.

Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός


Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Πασού» την Τρίτη 18/2, ώρα 8.30 μ.μ μέχρι τη Δευτέρα 17/1, ώρα 11 π.μ.

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Πασού» του Στέφανου Παπατρέχα την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ώρα 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Άβατον (Ευπατριδών 3, Κεραμεικός), είναι οι:

ΓΡΑΒΑΝΗ ΕΦΗ 
ΔΑΚΤΥΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΧΡΥΣ 

Οι νικητές θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του θεάτρου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της παράστασης με επίδειξη της ταυτότητάς τους.