Διαγωνισμός "«Ραντεβού στον ήλιο» με το Ούζο Πλωμαρίου"

Επειδή καλοκαίρι χωρίς Ούζο Πλωμαρίου δεν γίνεται, η εμβληματική ετικέτα ούζου και το αθηνόραμα σας προσφέρουν τις φιάλες των ηλιόλουστων τραπεζωμάτων σας, με έναν διαγωνισμό γεμάτο αρώματα θαλασσινά.

Καλοκαίρι σημαίνει λιακάδες, μεζέδες και μυρωδιές θαλασσινές. Τηγανητά ψαράκια, δροσερές σαλάτες και λαχταριστές λιχουδιές. Όμως, ψαροκατάνυξη χωρίς Ούζο Πλωμαρίου δεν νοείται, αφού η εμβληματική ετικέτα ούζου, με τις εγκαταστάσεις στην πατρίδα του απόλυτα ελληνικού αποστάγματος και την ιστορία που ξεκινά από το 1894, έχει εδώ και 120 χρόνια ταυτιστεί με το καλοκαίρι, συμπυκνώνοντας στα αρώματα και τις γεύσεις του ολόκληρο τον χαρακτήρα των άριστης ποιότητας καρπών και βοτάνων της εύφορης γης της Λέσβου.

Χάρη στη μυστική συνταγή του, κληροδοτημένη από τον εμπνευστή της, Ισίδωρο Αρβανίτη, στα παιδιά και τα εγγόνια του κι από εκεί σε κάθε επόμενη γενιά, το Ούζο Πλωμαρίου διατηρεί αναλλοίωτη την χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά του όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, προκειμένου να μην διαρρεύσει ποτέ, η μυστική συνταγή χωρίζεται σε δύο μέρη, που αφορούν τις 2 αποστάξεις του και το κάθε μέρος της συνταγής αποκαλύπτεται σε ένα μόνο άτομο της αποσταγματοποιίας, το οποίο και την απομνημονεύει. Το ένα άτομο γνωρίζει τους καρπούς και τα βότανα που τοποθετούνται στην πρώτη απόσταξη, ενώ το άλλο μαθαίνει τους καρπούς και τα βότανα που τοποθετούνται στη δεύτερη.

Έτσι, με γεύση που ενσωματώνει τον χαρακτήρα του νησιού και των ανθρώπων που το γέννησαν, το Ούζο Πλωμαρίου παραμένει σταθερά ένα από τα εμβλήματα του ελληνικού καλοκαιριού, ενώ χάρη στην ξεχωριστή του ταυτότητα, αποτελεί έναν από τους λαμπρούς πρεσβευτές της Ελλάδας διεθνώς. Άλλωστε, οι πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις του περιλαμβάνουν το διπλά χρυσό μετάλλιο της αυστριακής World Spirits Award, αλλά και το Platinum Βραβείο για τα 120 και πλέον χρόνια ιστορίας του.


Μοναδικό, ξεχωριστό και καθαρό σαν το κύμα του Αιγαίου, το Ούζο Πλωμαρίου έρχεται να χαρίσει τη γεύση του και στο φετινό καλοκαιρινό μας τραπέζι, μέσα από έναν μοναδικό διαγωνισμό: τρεις τυχεροί αναγνώστες του αθηνοράματος θα κερδίσουν από μία φιάλη Ούζο Πλωμαρίου των 700 ml, με μερικά μονάχα κλικ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να απαντήσετε σε μια απλή ερώτηση μέχρι την Πέμπτη 30/7 και ώρα 2:00 μ.μ., για να συμμετάσχετε στην κλήρωση.

Οι τυχεροί που απάντησαν σωστά και κερδίζουν από μία φιάλη Ούζο Πλωμαρίου των 700 ml είναι οι :

ΔΗΜΟΥΛΗ ΕΛΠΙΝΙΚΗ 
ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΧΛΟΗ 
ΤΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

Η σωστή απάντηση στην ερώτηση «Πώς φυλάσσεται μυστική η αναλλοίωτη συνταγή του Ούζου Πλωμάρι;» είναι η “Α” : «Χωρίζεται σε δύο τμήματα, τα οποία απομνημονεύουν δύο μέλη του αποστακτηρίου.»

Οι νικητές θα παραλάβουν το δώρο τους από τα γραφεία μας (Λ.Μεσογείων 2-4, Πύργος Αθηνών, Β’Κτίριο, 9ος Όροφος) από την Δευτέρα 3/8 μέχρι Παρασκευή 28/8, ώρες 10:30 π.μ. – 5:30 μ.μ. με επίδειξη της ταυτότητας τους