Διαγωνισμός "Κερδίστε αντίτυπα του βιβλίου «Το βαμμένο πουλί»"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικείστε ένα αντίτυπο του κλασικού βιβλίου του Γέρζι Κοζίνσκι, το οποίο συγκλονίζει με τον σκληρό ρεαλισμό του.

Η οδύσσεια ενός μικρού αγοριού τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο υπόκειται σε αδιανόητα βάσανα στην προσπάθειά του να επιβιώσει, αναπαριστάται με αφοπλιστικής έντασης περιγραφές στο «Βαμμένο πουλί», το βιβλίο – ορόσημο του Γέρζι Κοζίνσκι.
Το μυθιστόρημα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1965 και αμέσως δίχασε κοινό και κριτικούς, καθώς άλλους ενθουσίασε η ωμότητα της αφήγησης ενώ άλλοι τη βρήκαν τρομερά βίαιη. Ο ίδιος ο συγγραφέας ταλαιπωρήθηκε για χρόνια εξαιτίας του βιβλίου. Στην πατρίδα του Πολωνία απαγορεύτηκε η έκδοσή του, ενώ συγγενείς του προπηλακίστηκαν από ανθρώπους οι οποίοι θεώρησαν ότι θίγεται η εικόνα των Ανατολικοευρωπαίων.
Σήμερα, το «Βαμμένο πουλί» συζητιέται ακόμα και για πρώτη φορά μεταφέρθηκε στο σινεμά από τον Τσέχο Βάτσλαβ Μαρχούλ. Η βλοσυρή σινε-ματιά του αποτυπώνει στην εντέλεια το πνεύμα του βιβλίου, με αποτέλεσμα και η ταινία να χωρίσει στα δύο τους θεατές.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΟ ΒΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥΛΙ» ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΚΑΙ Η ΟΜΟΤΙΤΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ WEIRD WAVE


Για να κερδίσετε ένα (1) από τα δύο (2) αντίτυπα του «Βαμμένου πουλιού», συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 13/3 (4 μ.μ.) και τα ονόματα θα ανακοινωθούν λίγο μετά το τέλος του στο athinorama.gr

Προσοχή:
Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική παραλαμβάνουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Οι νικητές που κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης (χρειαζόμαστε την ταχυδρομική διεύθυνση κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας). Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Οι τυχεροί που κερδίζουν απο ένα αντίτυπο του «Βαμμένου πουλιού» απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι οι:

ΚΡΑΣΣΑ ΗΛΙΑΝΑ 
ΠΡΙΝΕΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 

Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική παραλαμβάνουν το αντίτυπό τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Οι νικητές που κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα το λάβουν ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης.Τα έξοδα αποστολής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο.