Διαγωνισμός "Το παλτό"

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ τη Δευτέρα 21/10, ώρα 9.15 μ.μ. στο Θέατρο Αργώ.

Η καλλιτεχνική εταιρεία Θέαση ανεβάζει στη σκηνή, σε θεατρική μεταφορά του Γιώργου Κουσκουλή και σκηνοθεσία του Γιώργου Χουλιάρα τη διάσημη νουβέλα του Γκόγκολ «Το παλτό». «Ας είχα ένα παλτό για να ζεστάνω τη ζωή μου» εύχεται ο ήρωας του έργου Ακάκι Ακάκιεβιτς. Ένας άνθρωπος που δεν είναι παρά ένα αόρατο γρανάζι που προσπαθεί να επιβιώσει στην ανθρωποφαγική ψυχρότητα του κρατικού μηχανισμού. Μέχρι τη στιγμή που ένα καινούργιο πανωφόρι γίνεται αφορμή της κοινωνικής του ανέλιξης αλλά και της τραγικής του κατάληξης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Όλοι βγήκαμε από το παλτό του Γκόγκολ» και δεν έχει άδικο, αφού πρόκειται για ένα διήγημα με εξαιρετική δυναμική που ώθησε την ρωσική λογοτεχνία του 19ου αιώνα και παραμένει επίκαιρο μέχρι σήμερα, γιατί ως πατέρας του ρωσικού ρεαλισμού ο Γκόγκολ μιλάει για έναν οποιονδήποτε υπάλληλο σε οποιονδήποτε χωροχρόνο που οι συνάδελφοι του είναι έτοιμοι να τον κατασπαράξουν ως ο πιο αδύναμος κρίκος σε μια αλυσίδα που και οι ίδιοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Πρωταγωνιστούν οι Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Γιώργος Χουλιάρας, Γιώργος Κουσκουλής, Λήδα Μανουσάκη, Μιχάλης Δελής, Ευστρατία Λυρατζοπούλου και Ειρήνη Χατζηνίκου.

Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, 2105201684-5


Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το παλτό» τη Δευτέρα 21/10, ώρα 9.15 μ.μ. μέχρι τη Δευτέρα 21/10, ώρα 11 π.μ.

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Το παλτό» τη Δευτέρα 21/10, ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, είναι οι:

ΒΟΥΜΒΟΥΡΑΚΗ ΘΕΩΝΗ
ΓΚΟΥΖΙΟΥΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΚΑΡΑΜΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΝΑΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΛΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ 
ΣΟΥΛΗ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ
ΦΙΟΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

Οι νικητές θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του θεάτρου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της παράστασης με επίδειξη της ταυτότητάς τους.